Ray Stevenson, un actor prolific cunoscut pentru numeroasele roluri din seriale precum „Rome” sau „Vikings”, s-a stins din viață la vârsta de doar 58 de ani, relatează The Wrap.

Ray StevensonFoto: Chris Pizzello / Associated Press / Profimedia Images

Vestea morții sale a fost confirmată de publiciștii lui Stevenson, care nu au oferit însă detalii privind cauza morții.

Stevenson, care s-a născut în Irlanda și s-a mutat cu familia în Marea Britanie la vârsta de 8 ani, era o prezență constantă în filme și seriale începând cu anii 1990, după ce absolvise școala de actorie la vârsta de 29 de ani.

Rolul care a atras atenția Hollywood-ului a fost cel din „The Theory of Flight”, o comedie britanică din 1998 în care Stevenson interpretează rolul unui gigolo însărcinat să ajute o femeie să își piardă virginitatea.

Alte roluri notabile ale acestuia pe marele ecran au fost cel al lui Lexi Alexander în filmul „Punisher: War Zone” și al lui Volstagg în filmele „Thor” ale Marvel.

Stevenson și-a construit renumele pe baza aparițiilor sale din seriale

Numeroși fani îl vor recunoaște însă din rolul lui Titus Pullo, pe care l-a jucat în toate cele 22 de episoade ale serialului „Rome” difuzat de BBC și HBO.

El a avut o carieră prolifică în special în ceea ce privește rolurile din seriale, printre cele în care a apărut numărându-se „Dexter”, „The Walking Dead” sau „Vikings”.

Stevenson va putea fi văzut în „Ahsoka”, viitorul serial „Star Wars” care se va învârti în jurul unui grup de personaje care inițial au apărut în seriile animate ale Lucasfilm, unele dintre ele, inclusiv cel care dă numele noului serial, fiind apoi introduse în „The Mandalorian”.

Stevenson joacă în acest nou serial „Star Wars” rolul lui Baylan Skoll, un fost Jedi care a supraviețuit infamului Ordin 66 și a trecut de partea întunecată. Filmările pentru „Ahsoka” s-au încheiat în luna octombrie a anului trecut, Disney+ anunțând că el urmează să aibă premiera pe platforma de streaming în luna august a acestui an.

Personajul său poate fi văzut în trailer-ul lansat de Lucasfilm pentru serial (secunda 1:07).