Dezastru la box office pentu „The Flash”, ultimul lungmetraj cu supereroi al Warner Bros., acesta fiind devansat în fruntea clasamentului box office la doar o săptămână după lansarea sa de „Spider-Man: Across the Spider-Verse”, un lungmetraj din franciza rivală Marvel, relatează AFP și Agerpres.

Secventa din „The Flash”Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Across the Spider-Verse, cu o acţiune plasată într-o lume compusă din dimensiuni paralele (multivers), o teză în vogă la Hollywood, a obţinut încasări de 19,3 milioane de dolari de vineri până duminică în cinematografele din Statele Unite şi Canada.

Pelicula, produsă de Sony şi lansată pe marile ecrane în urmă cu patru săptămâni, dominase deja box-office-ul nord-american în primele săptămâni după lansare şi a ajuns între timp la încasări de 560,2 milioane de dolari la nivel mondial.

Mai mult, The Flash a fost devansat și de un alt film de animație Elemental, o poveste fantastică realizată de studioul Pixar deţinut de grupul Disney, în care imigraţia reprezintă tema de fundal, s-a menţinut pe poziţia a doua, cu încasări de 18,4 milioane de dolari.

Situația este cu atât mai dezamăgitoare pentru Warner Bros. și studioul DC care a produs The Flash, întrucât inclusiv Elemental a obținut încasări sub așteptări după lansarea sa la jumătatea lunii iunie.

Cel mai așteptat film cu eroi al DC de anul acesta a căzut pe a treia poziție la box office după doar o săptămână

The Flash, a pierdut poziţia de lider şi a coborât pe locul al treilea, după ce a vândut bilete în valoare de 15,2 milioane de dolari de vineri până duminică în America de Nord.

În The Flash, actorul Ezra Miller revine în rolul personajului Barry Allen şi îşi foloseşte superputerile pentru a călători în timp în speranţa de a-şi salva familia, însă modifică inevitabil viitorul şi trebuie să apeleze la alţi supereroi, diferiţi de cei pe care şi i-a imaginat.

Pe locul al patrulea a debutat filmul No Hard Feelings, cu actriţa Jennifer Lawrence în distribuţie și încasări de 15,1 milioane de dolari.

Lungmetrajul Transformers: Rise of the Beasts, produs de Paramount, a pierdut o poziţie şi ocupă locul al cincilea cu încasări de 11,6 milioane de dolari.Topul 10 din box-office-ul nord-american este completat de următoarele producţii cinematografice:

6 - Asteroid City (9 milioane de dolari);

7 - The Little Mermaid (8,6 milioane de dolari);

8 - Guardians of the Galaxy Vol. 3 (3,5 milioane de dolari);

9 - The Blackening (3 milioane de dolari);

10 - The Boogeyman (2,5 milioane de dolari).

Ca întotdeauna, poți găsi mai multe informații noi din lumea filmelor și serialelor, dar și alte știri interesante, în rubrica Nerd Alert de weekendul acesta: