Programul de Revelion al Guvernului si apropiatilor sai. Ora 20,00 - Intrarea in salonul de protocol a Cabinetului. Mai intai intra ministrii, apoi secretarii de stat, apoi oamenii cu bun simt. La final, intra si Premierul. Ora 20,05. Se intoneaza Imnul de Stat la Putere. Din obisnuinta, Premierul face playback. Voinea nu face nimic. Daianu atrage atentia asupra bolii olandeze si a efectului Balassa Samuelson. Ora 20,30. Premierul anunta ca isi va lua un nou doctorat, de data aceasta in economie. In trecut, doctoratul apartinuse lui Rogoff, dar cum acesta nu facuse mare lucru cu el… scrie Dan Popa intr-un pamflet postat pe blogul Hymerion.ro.

  • Programul de Revelion al Guvernului si apropiatilor sai

Ora 20,31. Aplauze, strigate de incurajare, lacrimi. Toate din directia lui Mirel Palada.

Ora 20,32. Victor Ponta mai anunta ca a obtinut si titlul de Doctor Honoris Pauza al unei importante Universitati care urmeaza sa se infiinteze peste 10 ani.

Ora 20,35. Se aduc antreurile. Chitoiu aplica 16% retinere la sursa, Voinea taxeaza cu 15% ce ramane, restul de Finantisti aplica CAS, CASS si in final, ca sa manance un fursec, participantii trebuie sa vina de acasa cu doua fursecuri. Ponta ridica din umeri.

Ora 20,40. Apare Crin Antonescu. Se scuza ca tocmai s-a trezit, dar ca nu putea lipsi de la acest important eveniment care se serbeaza in noaptea dintre ani: Unirea Principatelor.

Ora 21,00 Wesley Clark il saluta pe Ponta. Acesta ii raspunde cu o miscare brusca a narilor. Clark il intreaba in engleza ce mai face. Ponta ii raspunde in romaneste ca si mama lui tot pensionara este, sa nu-si faca griji. Apoi pleaca precipitat catre masa premierului.

Ora 21,15. Ponta le spune bancuri ministrilor sai. “Pe aia cu relaxarea fiscalitatii o stiti?” , zice premierul razand. Palada intervine brutal: Doamne, presimt ca e cel mai tare banc din lume! Hahahaha, ce-o sa mai radem!”

Ora 22,00 Daciana e oprita de SPP la poarta. Auzind asta, Ponta da imediat o Ordonanta prin care Poarta de la Guvern se desfiinteaza pana la orele 22,10. Daciana intra la petecere.

Ora 23,00. Ponta anunta ca se vrea sa se adreseze poporului prin intermediul televiziunii, ca nu e mai prejos decat Basescu. Se obtine un acord de principiu de la Animal Planet. Ponta refuza si ameninta ca daca nu e lasat sa vorbeasca poporului sau, cursul euro se depreciaza. In nici cinci minute, cursul euro se duce la 6 lei.

Ora 0,00. Sampanie, artificii, promisiuni. Palada transmite esenta evenimentului: Si de aceasta data Premierul a dovenit ca se poate folosi de orice artificiu pentru a-si atinge scopul.

Ora 1,00 Un car al B1 Tv ramane fara motor, roti si caroserie in curtea Guvernului. Ponta iesise doar sa ia o gura de aer. Nu a vazut nimic.

Ora 02,00 Se aduce friptura de porc. Ponta redevine spiritual: Nu-l mai suport pe porc, am sa devin vegetarian. Vegetarienii protesteaza, intrucat au renuntat sa mai manance carne din pricina politicii Gvernului

Ora 03,00 Voinea incepe sa recite poezii.

A fost odata ca-n povesti

A fost pe-a Terrei axa,

Din rude mari împaratesti,

O prea frumoasa taxa.

Si era una, doar la Fisc

Si mândra-n toate cele,

Cum este-un mare obelisc

Sau luna între stele.

Ponta ii face semn sa taca, in ciuda lacrimilor lui Palada.

Ora 4,00 Petrecerea se sparge, lui Ponta venindu-i idei de noi taxe asa ca formeaza grupuri de lucru care sa minimizeze impactul lor asupra economiei.

Ora 05,00. Premierul anunta ca in acord cu FMI si cu ceilalti finantatori internationali, Romania va prelungi anul 2013 cu inca 3 luni, ca sa se poata incadra cu adevarat in parametrii solicitati.

Ora 05,15. SMS de la Radu Ghetea, care ii transmite premierului ca i-ar putea aproba un credit de 1,5 milioane de euro Dacianei, cu conditia sa fie pastrat in functie. Si nu din banii CEC ca sa nu bata la ochi, ci din micile sale economii.

  • Programul de Revelion al salariatilor de la Cotroceni

ora 20,00 Primirea invitatilor. Va fi oficiata de ofiteri DNA, aceasta fiind una dintre surprizele serii.

ora 20,30. Intonarea romantei:” Ca tine mai rar cineva” de catre un grup coral folcloric compus din Sebastian Lazaroiu. Participantii aplauda. Doi cetateni care au inceput mai tarziu aplauzele sunt imediat destituiti si ridicati de DNA.

Ora 20,45. Apare Presedintele Jucator si anunta ca nu este interesat de un nou mandat ci ca va deveni broker de credite. Prezent la intalnire, seful CEC Bank lauda din genunchi capacitatile financiar-bancare ale Jucatorului. Este ridicat de DNA, intr-un gest de prudenta.

Ora 21,00. Discursul de Anul Nou al Presedintelui. Pe un ecran mare se proiecteaza imagini cu motanul Tom, urmarindu-l pe Ponta. Premierul pare sa scape, pe Tom il ridica DNA.

Ora 21,30. Serviciile il anunta ca urmeaza sa ii sune telefonul pentru o chestiune extrem de importanta..

Ora 21,31. Suna telefonul, Presedintele respinge apelul, fiind vorba de Elena Udrea.

Ora 21,32. Suna Barack Obama. Presedintele raspunde imediat. Barack se scuza ca a gresit apelul. Imediat, doi sefi de la STS sunt ridicati de DNA.

Ora 22,00. Apare EBA. Din cauza galagiei, ii inmaneaza Jucatorului un bilet: “Tata, am veni-t sati urez La Multan!. Sunt eu, EBA, daca te uit-i in spatele buzelor, o sa ma vezii!”. Jucatorul e coplesit de emotie. Il suna pe Ghetea sa-i mai dea un credit, ca parca il ia cu rau de la burtica

Ora 22,30. Ghetea se ridica din genunchi.

Ora 22,45. Moment folcloric. Presedintele danseaza in jurul unor credite neperformante ale CEC

Ora 22,46. DNA anunta concursul :”Cine va fi urmatorul ridicat de baietii nostri?” Nu se inscrie nimeni, dar Jucatorul face trei gesturi scurte.

Ora 23,00. Presedintelui I se aduce un tort in forma de acciza. Tortul e imediat ridicat de DNA iar bucatarul e gasit strivit de doua trenuri, sase avioane si 5 nave fluviale de mare tonaj.

Ora 1,00. Basescu anunta ca nu va mai candida. Un medic care consumase mai mult sare sa explice ca nu e grav, candida se ia prin contact sexual, fiind o ciuperca….Nu isi termina fraza, fiind ridicat de DNA.

Ora 2,00 Apare Victor Ponta. Scuze era Ghetea, dar il confundase Presedintele.

Ora 6,00 Basescu anunta ca nu intram in 2014 decat in 2015 pentru ca nu suntem pregatiti. Urale.

Ora 7,00. Participantii sunt ridicati de DNA. Base anunta un nou Revelion peste numai doua zile!

(Revenim)

  • Programul de Revelion al salariatilor BNR

ora 20,00 Intrarea in Sala Mitita Constantinescu. Se va face ordonat, in baza cartetelor de acces individuale si a tabelului cu semnaturi pe care Departamentul Resurse Umane l-a aprobat dupa 4 luni de asteptare

ora 20,30. Intonarea Odei : "Mai stai, Conducator Iubit!" de catre Ansamblul Cameral format din Voluntari ai Directiei Operatiuni de Piata.

Ora 20,45. Surpriza serii. Guvernatorul se va adresa personalului. Discursul va fi postat din 02 decembrie pe pagina de intranet si va fi identic cu cel de anul trecut (pentru a nu provoca socuri emotionale). El va include celebrele intalniri cu Romano Prodi dar si glumele cu Fondul Monetar. Surpriza va consta in aceea ca in cadrul acestui Revelion, Guvernatorul nu va mai spune traditionalul :”La multi Ani! 2013” ci de-a dreptul vizionarul : ”La multi Ani! 2014”

Ora 21,00. Vor avea loc ultimele interventii pe curs, micul capriciu al Lui.

Ora 21,30. Sesiunea de glume a sefului de la Audit, care va face prognoze privind cursul euro. Angajatii sunt rugati sa aiba la ei pungile destinate posibilelor regurgitari de la atata ras.

Ora 22,00. Moment solemn. Fiecarui salariat I se va inmana galeata se sampon pentru ca spalarea de creier sa fie completa

Ora 22,30. Reluarea, la cererea Spectatorului, a Odei “Mai stai, Conducator Iubit!” de catre Ansamblul Cameral format din Voluntari ai Directiei Operatiuni de Piata.

Ora 22,45. Moment individual, destinat socializarii intra-grup

Ora 22,46. Guvernatorul se adreseaza salariatilor cu motivationalul indemn: Imi da si mie cineva un pahar de apa?

Ora 22,46,02 Medicul institutiei rezolva fracturile aparute ca urmare a solicitarilor Lui

Ora 23,00. Mesajele de salut ale presedintilor de banci comerciale, rostite vibrant de seful Asociatiei, Radu Ghetea

Ora 23,30. Radu Ghetea incepe sa planga de emotie

Ora 0,00. Isarescu transmite vestea renuntarii pe moment la euro, dar e acoperit de zgomotul dopurilor de la sampanii. Ulterior se demonstreaza ca nu erau dopuri, ci doar eforturile discrete ale Asociatiei Romane a Bancilor.

Ora 1,00. Isarescu anunta ca se retrage, fiind tarziu. Urale din mii de piepturi izbucnesc. Isarescu revine si spune ca a fost inteles gresit, ca se retrage numai la culcare. Uralele se opresc brusc.

Ora 2,00 Directia Operatiuni de Piata vrea sa intervina iar pe curs. I se explica ca nu are cum, la acea ora. In final, se ajunge la perfuzii

Ora 3,00 Apar sarmalutele. Sunt imediat retrase, din cauza ca faceau microfonie.

Ora 4,00 Se aduc alte sarmale. La bucatarie se intra in sevraj: lui Georgescu I s-au terminat semintele!!!

Ora 6,00 Surpriza serii. BNR anunta oficial ca s-a intrat in 2014. Urmeaza sa publice pe ceasta tema determinantii si implicatiile.

Ora 7,00 Oda "Mai stai, Conducator Iubit!" devine imnul oficial al lui 2014: "Mai stai, Conducator Iubit?"