Un corespondent BBC povesteste, intr-un articol savuros, istoria unei fotografii care a starnit senzatie pe internet: o cabina cu doua WC-uri, fara niciun zid de despartire, nou-nouta, realizata pentru Jocurile Olimpice de la Soci.

HotNews.roFoto: Hotnews

Steve Rosenberg a mers la toaleta pentru barbati a unui centru de schi fond si biatlon unde a descoperit insa ca intr-o cabina erau doua WC-uri, unul langa altul, si fara niciun zid de despartire.

De asemenea, era un singur suport de hartie igienica, la care se putea ajunge doar de pe un WC.

Fotografia a fost postata pe Twitter, starnind o serie de comentarii amuzante. "Este toaleta tandem", afirma cineva, intr-un tweet. "Un loc pentru Putin, celalalt pentru Medvedev." Un alt utilizator a postat pe imaginea originala, deasupra celor doua toalete, un portret al celor doi lideri, presedintele Vladimir Putin si premierul Dmitri Medvedev.

Un blogger afirma ca fotografie reprezinta sistemul puternic de securitate pus in functiune pentru Jocurile Olimpice. "O toaleta este pentru sportiv, cealalta pentru ofiterul KGB care il pazeste in secret".

Cand a revenit de la Soci la Moscova, corespondentul BBC s-a intalnit cu presedintele Comitetului Olimpic al Rusiei, Alexandr Jukov, iar pe langa intrebarile legate de securitate, drepturile homosexualilor sau coruptie l-a intrebat si despre cele doua toalete.

Acesta a izbucnit in ras si a raspuns: "Ei bine, pana la urma, e vorba de biatlon".