Pentru cei care nu cunosc conceptul de "buclă" din cadrul programelor de calculator iata în continuare explicaţii clarificatoare pentru a înţelege ce se întîmplă atunci cand se spune despre un program că "intră în buclă" (looping).

Directorul unei firme (ţine minte: "Directorul") îi spune secretarei:

- Vom pleca pentru o săptămînă în străinătate la un congres şi sper să ne simţim bine împreună. Fă toate pregătirile necesare pentru călătorie.

Secretara îşi sună soţul:

- Voi pleca cu şeful la un congres, în străinătate, pentru o săptămînă. Te rog, dragul meu, ai grijă de tine în acest timp.

Soţul îşi sună amanta:

- Nevastă-mea pleacă în străinatate pentru o săptămînă. Hai să petrecem săptămîna asta împreună, prinţesa mea.

Amanta, care este învăţătoare la o şcoală particulară, îşi anunţă copiii:

- Pentru că saptămîna viitoare am de rezolvat o problemă, voi lipsi de la şcoală. Deci săptămîna viitoare nu veniţi la şcoală.

Unul dintre copii, pentru că îşi iubeşte foarte mult bunicul, fuge la el şi îi spune:

- Bunicule, săptămîna viitoare nu trebuie să merg la şcoală. Mi-ai promis că dacă vom avea timp liber vom merge la munte împreună.

Bunicul, (care este "Directorul" din debutul aceastei istorioare) îşi iubeşte foarte mult nepotul. Ca urmare o sună pe secretară şi îi spune:

- Nepotul meu m-a rugat să-mi petrec săptămîna viitoare cu el, aşa încît nu vom mai merge la congresul din străinătate. Te rog fă demersurile de anulare a călătoriei.

Secretara îşi sună soţul:

- Directorul şi-a anulat călătoria aşa încît vom rămîne împreună, dragul meu.

Soţul îşi sună amanta:

- Nu mai putem petrece săptămîna viitoare împreună pentru că soţia mea nu mai pleacă în călătorie.

Amanta îi anunţă pe copiii de la şcoală:

- Problema pe care o aveam s-a rezolvat aşa încît săptămîna viitoare toată lumea vine la şcoală.

Copilul îi spune bunicului:

- Bunicule ("Directorul" care-a iscat toată tevatura), săptămîna viitoare mergem la şcoală aşa că, îmi pare rău dar nu mai pot să-ţi ţin companie.

Bunicul director îşi sună secretara:

- Nepotul meu tocmai m-a sunat să-mi spună că nu mai poate petrece săptămîna viitoare cu mine. Ca urmare continuă pregătirile pentru plecarea la congres...

sursa: bancuri365.ro