Vineri a sosit al treilea și ultimul sezon din „Derry Girls / Fetele din Derry” și odată cu el vântul schimbării: eroinele se apropie de absolvirea liceului, iar procesul de pacificare în Irlanda de Nord ajunge în punctul culminant cu referendumul din Vinerea Mare (Good Friday).

Derry GirlsFoto: Netflix

„Derry” știe că oamenii nu-și vor vedea niciodată viețile derulându-se ca în fața unei acțiuni din fundal mult mai importante. Așa că mărunțișurile și șmecheriile locale se împletesc cu conflictele internaționale, spre deliciul spectatorilor.

„Derry” rămâne la fel de vioi și amuzant ca în primele sezoane, deopotrivă cald și inteligent. Că sunt doar 19 episoade scurte în total e o adevărată tragedie TV, dar asta face și mai atrăgătoare revederea de la început.

Gândiți-vă că multe din comediile contemporane sunt prea sinuoase și difuze, așa că urmăriți-o pe aceasta dacă vreți una cu adevărat autentică.

Este și o ocazie specială, în care criticii de film și abonații sunt la fel de încântați: 99%, respectiv 96%! Adăugați și un scor rar de 8,5/10 la IMDb și întrebați-vă de ce nu ați văzut până acum „Derry Girls”, deși „britanic” este o recomandare în sine pentru oricare serial.

„E greu să le spunem goodbye acestor fete, pentru că am ajuns să simțim că suntem prieteni vechi, dar a fost o adevărată plăcere”, spune Kate Rosseinsky, Top Critic la London Evening Standard.

Surse: The New York Times, Rotten Tomatoes