Alex Iacob este fotograf, grafic designer, explorator urban și rural, fotografiază și documentează clădirile de patrimoniu abandonate din București și din țară încă din anul 2009.

ConacFoto: Alex Iacob, reptilianul.ro

E omul care recuperează prin imagini farmecul de altădată al clădirilor din București, azi multe dintre ele aflate în ruină.

De curând, Alex Iacob a descoperit un mic conac încântător, situat în apropierea Bucureștiului, o bijuterie arhitecturală de care s-a îndrăgostit la prima vedere.

Alex Iacob: „Rar am avut prilejul să descopăr în călătoriile mele un loc atât de fermecător precum acest mic conac ascuns undeva sub dealuri. (...) Conacul a fost construit în anul 1928 în stil neoromânesc. Casa cu camere înalte, pereți groși și grădină generoasă se află într-o stare bună deoarece actualul proprietar a avut grijă de ea și a întreținut-o ca pe o casă de vacanță. I-a apreciat valoarea și a păstrat toate elementele identitare originale, decorând-o cu obiecte colecționate din spațiul autohton”.

Alex a văzut și a explorat multe case, dar cu acest conac lucrurile au stat ca niciodată: vrea să-l readucă la viață și să-l facă util în prezent.

Citește, pe B365.ro, care este planul unui tânăr pasionat de istorie și arhitectură.