Un câine goldendoodle din Pittsburgh, Cecil, în vârstă de şapte ani, a devorat bancnote în valoare de 4.000 de dolari, bani pe care perietenii lui umani, Clayton şi Carrie Law, i-au scos de la bancă pentru a plăti lucrări la casă, scrie presa americană, potrivit News.ro.

Bani cash dolariFoto: SOPA Images Limited / Alamy / Alamy / Profimedia

Stăpânii lui Cecil au pus banii pe blatul bucătăriei, dar câinele a înhățat plicul, iar în urma sa nu au rămas decât bancnote rupte.

”Am fost şocat”, declară USA Today Clayton Law.

”Nu-i stă deloc în fire. Nici măcar nu se atinge, de obicei, de mâncare pe o masă joasă”, spune el.

”I-am strigat lui Carrie «a mâncat banii, a mâncat 4.000 de dolari”, povesteşte el.

După ce stupefacția a trecut, cuplul a sunat veterinarul pentru a se asigura că viața lui Cecil nu este pusă în pericol.

Liniştiţi, ei s-au gândit apoi cum să recupereze banii.

Au început să ”reconstituie” bucăţile de bancnote răspândite pe jos, lipindu-le.

În ceea ce priveşte restul banilor, au avut o singură soluţie: să aştepte să-i recupereze din voma şi scaunele patrupedului.

Cuplul a reușit să recupereze 3.500 de dolari

”La un moment dat, era aşezat pe canapea. Noi râdeam gândindu-ne că puteau să fie 2.000 de dolari în acest câine”, a declarat CBS News Carrie Law.

Cu ajutorul seriilor înscrise pe bucăţile de bancnote, bine spălate, Clayton şi Carrie Law au reuşit, timp de mai multe zile, să recupereze 3.500 de dolari.

Nu au reușit să recupereze 500 de dolari.

Pittsburgh City Paper scrie că ”atunci când reuşeşti să refaci o bancnotă cu suficient de multe numere de serie intacte, banca îţi dă altă bancnotă în schimb”.

Carrie a declarat The Washington Post (WP) că ”n-ar fi crezut niciodată” că va ajunge să ”spună că a spălat bani”.

”Dar se pare că există o primă dată în toate”, declară ea în glumă.