Si inventia nu se opreste aici: formula, care cuprinde noua variabile, a fost folosita la realizarea site-ului www.cheddarometer.com, unde un calculator online stabileste cantitatile de ingrediente pentru a obtine sandvisul ideal.
Formula, rezultatul studiului realizat de cercetatorul Geoff Nute si echipa sa de la universitatea Sensory & Consumer Group, este:
![]() |
![]() |
, unde:
W = grosimea feliei de branza
b = grosimea feliei de paine
d = gradul de aroma a feliei de paine (alba, graham etc)
s = grosimea stratului de unt sau margarina
m = grosimea stratului de maioneza
c = gradul de grasime continut
v = grosimea feliei de rosie
p = grosimea feliei de muratura
t = gradul de iutime
l = grosimea stratului de salata
1. In ce se masoara gradul de aroma si gradul de grasime?
2. Care e unitatea de masura pentru grosimi?
3. Cum se opereaza scaderea m-2c, unde m e grosime si c e "grad"?
atunci promit sa incerc formula si sa raportez rezultatele calitative.