Un preot italian va organiza in septembrie primul concurs de frumusete pentru calugarite, informeaza cotidianul Corriere della Sera, citat de Realitatea TV. Calugaritele care doresc sa participe la concurs trebuie sa trimita fotografii parintelui Antonio Rungi, din dioceza Mondragone, in sudul Italiei, fotografii ce vor fi publicate pe blogul preotului.

"Credeti ca toate calugaritele sunt batrane, slabe si triste? Astazi nu mai este asa, pentru ca in tara noastra au sosit din strainatate surori tinere si pline de vitalitate", explica initiatorul concursului.

Preotul isi arata chiar si preferinta pentru anumite calugarite: "Exista calugarite originare din Africa si America Latina care sunt foarte dragute. Braziliencele, mai ales", spune el.

"Calugaritele sunt inainte de toate femei si frumusetea este un dar de la Dumnezeu. Acest concurs va fi un mod de a demonstra ca nu exista numai frumusetea de la televizor, ci si un farmec mai pudic, care provine din inima si suflet", spune parintele Rungi.