Nu vor ajunge la Oslo, deoarece nu au avut acces nici macar intre finalistii pentru Selectiile Nationale. PigMan (Letonia) si Pavel Turcu (Moldova) sunt insa printre cele mai cunoscute nume care s-au inscris cu ocazia preselectiei pentru Eurovision.

PigMan (omul-porc), un ecolog amator din Letonia, a participat in prima faza a concursului cu o piesa dedicata problemei ecologice a deseurilor. Conform Lenta.ru, citat de HotNews.md, PigMan este un personaj destul de cunoscut in Letonia, unde organizeaza cu regularitate actiuni de curatenie si de "inverzire”.

Dupa propriile spuse, PigMan a fost si el iresponsabil in trecut, cand obisnuia sa arunce gunoaie pe strazi si in paduri. Asa a inteles ca, de fapt, este un porc. Activistul crede ca va putea redeveni om normal abia dupa ce va strange tot gunoiul de pe planeta. Din pacate pentru fanii sai, PigMan nu se afla intre cei zece finalisti din Letonia.

Moldoveanul Pavel Turcu a reusit sa adune peste 300.000 de vizualizari in luna ianuarie, cu Imn Eurovision, fiind puternic sprijinit de bloggerii moldoveni. A fost creat si un cont de facebook unde Pavel Turcu este considerat "unica speranta a Moldovei la castigarea IeuroooviZionului". "Vrem, chiar insistam ca aceasta piesa sa devina cu adevarat imnul concursului euroooovizionului 2010 (asta-i concursul cel vestit). Cine oare cine oare este starul cel mai mare!? Euroooviziooon!", mai pot citi cei care acceseaza fan clubul artistului.

Au fost organizate chiar si flash moburi de sustinere pentru Pavel Turcu, dupa ce acesta nu a fost inclus intre cei 25 de artisti care vor concura in urmatoarea etapa. Membrii juriului au mentionat ca "internetul ofera foarte multe posibilitati de a promova si provoca, dar conteaza, totusi, profesionalismul concurentilor", scrie jurnal.md.

Vezi aici site-ul oficial Pavel Turcu.