Au cautat-o mai abitir decat piatra filozofala si iata ca pana la urma un titan al gandirii din sectia de politie a micului (40k locuitori) oras Evesham din New Jersey a gasit-o. Utilitatea Facebook, zic. Bun. Sa zicem ca este buna ideea de a publica datele despre putinii dar vigurosii infractori din Evesham pe o pagina Facebook special dedicata. Desigur, e un loc ideal pentru portretele robot si imagini cu persoane neidentificate, desi bine conectatii locuitori ai oraselului nu pot comenta deoarece pagina este stric moderata. Probabil colaboratorii identifica interlopii doar pe Twitter, acolo fiind mai usor pentru ca-i poti indica direct cu @Gigel, scrie Adrian pe blogul Netuality.

Totusi, ceea ce mă uimeste pe mine este lejeritatea cu care fanii paginii dau “like” la mai tot ce se posteaza. S-a prins un hot de buzunare: like! Hai, asta merge. Dar: s-a înregistrat o tentativă de spargere de bancă: like! Se anuntă o perturbare de circulatie: like it! Un accident de masină: like, desigur! S-a spart o casă: like, yeah!

Râdem noi râdem dar revenind la un ton mai serios hai să comparăm ce au făcut organele din Evesham cu site-ul de mare angajament politiacapitalei.ro. Site-ul e maiestuos ca un vultur care se indreapta spre cer (hai să vedem cine recunoaste referinta). Cel mai mult îmi plac secțiunile “Urmăriti” și “Dispăruti” unde într-un spatiu redus defilează ca ochii mortului un soi de “cărti de vizită” ale inculpatilor respectiv dispărutilor. Singura diferentă între acestia este rubrica Fapta care la dispăruti are – (linioară). Mi se pare absolut firesc. Sunt convins că toată lumea stă 2-3 minute să se uite la toată lista de pozulite cum defilează. Mai lipseste să pună si ei un buton de “Like”.

Macar pagina pe Facebook este scrisa si gazduita gratis.

Comenteaza pe blogul Netuality.