Aproape doua milioane de tigari de contrabanda provenind din Grecia au fost confiscate duminica seara la frontiera bulgaro-greceasca, a anuntat luni agentia vamala din tara vecina, citata de AFP.

Tigarile de contrabanda erau ascunse intr-un camion frigorific cu destinatia "Budapesta, Romania". Confuzia dintre capitala Romaniei, Bucuresti, si cea a Ungariei, Budapesta, din documentele comerciale a trezit suspiciunea vamesilor bulgari.

Camionul, inmatriculat in Bulgaria, era condus de un cetatean grec in varsta de 40 de ani care era insotit de un alt grec, in varsta de 60 de ani.

Directorul bulgar al vamilor, Vanio Tanov, a declarat recent ca "veniturile din contrabanda cu tigari le depasesc de un an pe cele din traficul de droguri si sunt mai putin riscante".

El a estimat la 600 de milioane de leva (peste 300 milioane euro) valoarea anuala a contrabandei cu tigari prin Bulgaria.

Peste 124 de milioane de tigari de contrabanda, dintre care 70% provenind din Grecia, au fost confiscate in parioada ianuarie - mai in Bulgaria.