Moldova, Lituania, Irlanda, Estonia, Belarus, Danemarca, Rusia, Belgia, Ucraina și Olanda sunt primele ţări calificate în finala concursului Eurovision de sâmbătă, 18 mai. Dacă pentru reprezentanții celor zece țări calificate în finală primele emoții au trecut, pentru români ele cresc cu fiecare moment care ne apropie de semifinala în care va concura Cezar. Și, cum pe 14 mai nu a avut nicio repetiție programată la Malmö Arena, artistul român a cântat pentru publicul din Eurovision Village.

Cezar la EurovillageFoto: TVR

Fani Eurovision Song Contest din diferite colțuri ale lumii, dar și români din Malmö și din împrejurimile orașului au venit marți să îl vadă pe Cezar interpretând piesa “It’s My Life”pe scena din Eurovision Village – Eurovillage, mai scurt – un spațiu din centrul orașului, amenajat de organizatorii evenimentului pentru concerte, întâlniri, interviuri și alte activități de promovare ale artiștilor concurenți. Cezar a fost invitat să-și cânte piesa în fața publicului, dar și să acorde un interviu jurnaliștilor din Super Studio, un mini-studio tv amplasat în vecinătatea scenei.

“Mă bucur că am avut ocazia să cânt în fața oamenilor. Întotdeauna mă simt bine atunci când văd că există o reacție imediată din partea celor care mă ascultă. În Eurovillage am găsit un public foarte receptiv. M-a surprins plăcut numărul mare de români pe care i-am întâlnit acolo, români stabiliți în Suedia, care au venit special să mă vadă și să-mi ureze succes în semifinala de joi”, a declarat Cezar după ce a încheiat sesiunea de autografe ad-hoc, la finalul evoluției sale pe scenă.

Seara, Cezar și colegii săi din delegația României au urmărit împreună prima semifinală Eurovision 2013, analizând prestația și show-ul fiecărui concurent și bucurându-se pentru cele zece țări calificate în finala din 18 mai. Cezar și partenerii săi de scenă vor avea, pe 15 mai, două repetiții cu costume, cea de-a doua dintre ele fiind, de altfel, deosebit de importantă, pentru că ea va fi votată de juriul internațional de specialiști.

Imagini cu Cezar în Eurovillage și reacțiile sale, la cald, în timpul și după prima semifinală, vor putea fi văzute în această seară, de la ora 22.00, la Drumul spre Malmö, difuzată la TVR 1, TVR HD, TVR Internațional, precum și online, pe www.tvrplus.ro.

Cezar va concura în cea de-a doua semifinală a Eurovision Song Contest 2013, pe 16 mai, unde piesa “It’s My Life” (muzică și versuri Cristian Faur) va intra în competiție pe poziția 17.