Un aligator care a supraviețuit celui de-al Doilea Război Mondial la Berlin și s-a zvonit - eronat - că i-ar fi aparținut lui Adolf Hitler a murit la grădina zoologică din Moscova, scrie BBC.

aligatorFoto: Captura

"Ieri dimineață, aligatorul nostru de Mississippi, Saturn, a murit de bătrânețe. Avea aproximativ 84 de ani - o vârstă respectabilă", a anunțat grădina zoologică.

Saturn a ajuns la Grădina Zoologică din Berlin în 1936, la scurt timp după ce s-a născut în SUA. A scăpat din grădina zoologică în 1943, în timpul bombaradamentului. Soldații britanici l-au găsit trei ani mai târziu și l-au trimis în Uniunea Sovietică. Din iulie 1946, aligatorul Saturn a devenit o atracție pentru vizitatorii Grădinii Zoologice din Moscova.

"Gradina Zoologică din Moscova a avut onoarea de a-l păstra pe Saturn timp de 74 de ani. Pentru noi Saturn a fost o întreagă epocă, și asta fără cea mai mică exagerare ... El ne-a văzut pe mulți dintre noi cum am crescut de când eram copii. Sperăm că nu l-am dezamăgit", au spus reprezentanții Grădinii Zoologice.