Tom Hanks, unul dintre cei mai apreciați și îndrăgiți actori de la Hollywood, a dezvăluit că a refuzat să meargă în spațiu la bordul rachetei New Shepard a companiei aerospațiale Blue Origin, fondată de Jeff Bezos, în pofida faptului că i s-a oferit un bilet, relatează IFL Science.

Tom HanksFoto: Abc-Jimmy Kimmel Live / Zuma Press / Profimedia Images

Hanks a făcut dezvăluirea în timpul unei apariții în emisiunea lui Jimmy Kimmel, prezentatorul întrebându-l dacă zvonurile potrivit cărora i s-a oferit un loc la bordul navei New Shepard înaintea actorului veteran William Shatner, imortalizat de interpretarea căpitanului Kirk în seria Star Trek.

Shatner a decolat în spațiu la jumătatea lui octombrie în al doilea zbor în spațiu al companiei lui Bezos.

„Păi da, cu condiția să plătesc”, i-a răspuns Hanks lui Kimmel. „Știi, costă cam 28 de milioane de dolari sau ceva de genul”, a continuat actorul.

„Și îmi merge bine Jimmy, îmi merge bine, dar n-am de gând să plătesc 28 [de milioane] de dolari!”, a spus Tom Hanks.

Acesta a explicat apoi că nu era interesat să cheltuie atât de mulți bani pentru un zbor de 12 minute care va fi în mare parte alcătuit dintr-o lansare inconfortabilă și o aterizare la fel de neplăcută.

„Știi ce, am putea simula experiența de a merge în spațiu chiar acum”, a spus Hanks, înainte de a mima turbulențele și zguduielile pe care le implică lansarea unei rachete în propriul său stil inconfundabil.

„N-am nevoie să cheltui 28 de milioane de dolari pentru a face asta”, a adăugat el.

Cine a mers până la urmă în spațiu cu Jeff Bezos și Blue Origin

Deși ca regulă Blue Origin nu dezvăluie prețul biletelor pentru un loc la bordul rachetei sale New Shepard, ea a dezvăluit că un licitator anonim a plătit 28 de milioane de dolari pentru a merge în spațiu în primul zbor al companiei aerospațiale, alături de Jeff Bezos, fratele său Mark și Wally Funk, o aviatoare căreia i s-a refuzat șansa de a ajunge în spațiu în anii 1960 fiindcă era femeie.

Însă câștigătorul anonim s-a retras ulterior din cauza unui „conflict de program” și urmează să meargă în spațiu cu Blue Origin la o dată ulterioară. El a fost înlocuit de Oliver Daemen, un adolescent în vârstă de 18 ani care a devenit cel mai tânăr astronaut din istorie.

Al doilea zbor în spațiu al Blue Origin, cel la care a fost invitat și „căpitanul Kirk”, a avut loc pe 13 octombrie. Lui William Shatner i s-au mai alăturat Chris Boshuizen, cofondator al companiei de imagistică a Pământului Planet Labs, Glen de Vries, vicepreședinte al Dassault Systèmes, și Audrey Powers, vicepreședinte al Blue Origin.

Blue Origin intenționează să mai efectueze un zbor anul acesta și a planificat mai multe pentru 2022.

Poți vedea integral interviul acordat de Tom Hanks lui Jimmy Kimmel mai jos: