Trupa americana Red Hot Chili Peppers va sustine primul sau concert in Romania pe 31 august, pe National Arena, informeaza organizatorii. Evenimentul este inclus in turneul de promovare a celui mai recent album RHCP - "I'm With You".

Anthony Kiedis (RHCP), concert in Londra (noiembrie 2011)Foto: Agerpres/AP

Biletele pentru concertul de la Bucuresti vor fi puse in vanzare marti, 13 decembrie, online pe www.myticket.ro, ulterior urmand a fi disponibile si in reteaua magazinelor Diverta.

De-a lungul celor aproape treizeci de ani de cariera, Red Hot Chili Peppers a lansat 40 de single-uri, „Under the Bridge”, „Californication”, „Dani California”, „Give it Away”, „Scar Tissue” sau „Otherside” fiind doar cateva dintre hit-urile pe care publicul roman va avea ocazia sa le asculte live, in premiera, anul viitor la Bucuresti.

Nominalizata de 15 ori la premiile Grammy, Red Hot Chili Peppers a castigat 7, inclusiv premiul pentru Best Hard Rock Performance (cu piesa „Give it Away”), Best Rock Song (cu piesele „Scar Tissue” si „Dani California”) si Best Rock Album (cu „Stadium Arcadium”), alaturi de acestea CV-ul trupei incluzand si cinci trofee MTV Music Video Awards, precum si patru American Music Awards.

Cel de-al zecelea material discografic al trupei se numeste „I’m With You” si a fost lansat in luna august a acestui an, clasandu-se inca de la debut pe prima pozitie a topurilor din 17 tari. Odata cu lansarea noului album, trupa - in formula Anthony Kiedis, Michael "Flea" Balzary, Chad Smith si Josh Klinghoffer - a pornit intr-un turneu de promovare ce a cuprins pana acum tari din America Latina, Asia si Europa.

Pentru 2012, au fost deja confirmate concerte in Anglia, Irlanda, Olanda, Franta, Elvetia, Finlanda si, desigur, Romania, pentru prima data in cariera trupei.