Cantareata britanica Adele a fost marea castigatoare la cea de-a 54-a gala a Premiilor Grammy, unde a obtinut 6 trofee din 6 nominalizari, inclusiv la categoriile "albumul anului" ("21") si "inregistrarea anului" ("Rolling in the Deep"), anunta Reuters. Din ceremonia de decernare a Premiilor Grammy nu au lipsit nici tributurile aduse cantaretei Whitney Houston, gasita moarta sambata in camera ei de hotel.

6 premii Grammy pentru AdeleFoto: AGERPRES

Jennifer Hudson a interpretat unul dintre hiturile lui Whitney Houston, "I Will Always Love You", iar gazda ceremoniei, LL Cool J, a spus o rugaciune pentru familia, prietenii si fanii cantaretei. Whitney Houston a castigat, de-a lungul carierei, 6 premii Grammy, potrivit Mediafax.

Cantareata britanica Adele, in varsta de 23 de ani, care a interpretat pe scena hitul sau "Rolling in the Deep", a primit premiile Grammy la categoriile "cel mai bun album" ("21"), "cea mai buna inregistrare" si "cel mai bun cantec" ("Rolling In the Deep"), dar si la "cea mai buna interpretare pop solo" ("Someone like you"), "cea mai buna cantareata solo" si "cel mai bun clip scurt".

Adele a concurat pentru trofeul pentru "cel mai bun album al anului" cu Foo Fighters ("Wasting Lights"), Lady Gaga ("Born this Way"), Bruno Mars ("Doo Wops and Hooligans") si Rihanna ("Loud").

Rockerii de la Foo Fighters, cu 6 nominalizari, au fost ceilalti mari castigatori ai galei, cu 5 premii Grammy, la categoriile "cea mai buna interpretare rock" ("Walk"), "cea mai buna interpretare hard rock/metal" ("White Limo"), "cea mai buna piesa rock" ("Walk"), "cel mai bun album rock" ("Wasting lights"), "cel mai bun clip lung" ("Foo Fighters: Back And Forth").

Cantaretul Bruno Mars, nominalizat si el la 6 categorii, a plecat acasa cu mana goala, la fel si excentrica Lady Gaga, nominalizata la 3 categorii, in timp ce Kanye West, care a avut cele mai multe nominalizari - 7 - a castigat premiile pentru cea mai buna interpretare rap ("Otis", alaturi de Jay-Z), cel mai bun cantec rap si cea mai buna colaborare rap ("All of the Lights") si cel mai bun album rap ("My Beautiful Dark Twisted Fantasy").

Trofeul pentru revelatia anului - primit de Adele in 2009 - a fost castigat anul acesta de Bon Iver, care a mai obtinut premiul pentru cel mai bun album alternativ ("Bon Iver").

Glen Campbell, care a cantat piesa "Rhinestone Cowboy", a primit un premiu pentru intreaga cariera.

In timpul evenimentului au mai cantat, printre altii, Taylor Swift, Bruce Springsteen si E Street Band, Chris Brown, Coldplay si Rihanna. Alicia Keys si Bonnie Raitt au interpretat piesa "A Sunday Kind of Love" a Ettei James, o alta mare legenda a muzicii care a murit anul acesta.