Mihai Campineanu (Michi), membru al formatiei Suie Paparude, se afla internat in stare grava intr-un spital din Timisoara, dupa ce a facut infarct la sfarsitul unui concert sustinut, sambata seara, in oras, in cadrul evenimentului Re:freshTM, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 2 Medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara i-au montat doua stenturi lui Mihai Campineanu de la Suie Paparude, sustin surse medicale, care precizeaza ca specialistii sunt rezervati in privinta starii neurologice a artistului dupa infarctul suferit sambata noapte, potrivit Mediafax.

UPDATE Starea lui Mihai Campineanu, membru al trupei Suie Paparude, este foarte grava, dar stabila, iar familia acestuia doreste sa se respecte dreptul la confidentialitate asupra starii de sanatate a artistului, a declarat duminica pentru Agerpres medicul Luca Constantin, director medical al Institutului de Boli Cardiovasculare Timisoara, unde artistul a fost internat in urma unui infarct miocardic.

"Este internat la noi, este stabil, s-au aplicat toate procedurile conform protocolului care trebuie urmat in astfel de cazuri si putem da mai multe informatii despre evolutia starii lui de sanatate, atat cat ne permite si familia, peste 48 de ore", a spus Luca Constantin.

Colegii de trupa au declarat ca Mihai Campineanu, in varsta de 43 de ani, le-a spus, dupa concert, ca are dureri puternice in zona pieptului, apoi s-a prabusit la pamant. In cadere, cantaretul s-a lovit la fata.

"De vina sunt stresul si oboseala. Cu o zi inainte am avut concert in Arad, apoi la Timisoara. S-a stresat mult si cu lansarea noului videoclip al trupei pe care am organizat-o, tot aici, in concert la Timisoara. Era foarte foarte obosit", a declarat colegul acestuia de la Suie Paparude, Mihai Dobre.

Colegii acestuia au sunat la numarul de urgenta 112, iar la fata locului a sosit un echipaj SMURD care l-a preluat pe Mihai Campineanu si l-a transportat la Spitalul Municipal Timisoara.

Medicii de la Urgente au spus ca acesta a suferit un infarct.

Duminica dimineata, cantaretul a fost transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara.

Suie Paparude a sustinut, sambata seara, un concert la Timisoara in cadrul evenimentului Re:freshTM.

Suie Paparude s-a lansat in toamna anului 1993, avand cinci membri, intre care un basist (Mihai Dobre - Dobrica) si un clapetist (Mihai Campineanu - Michi), si aborda un stil alternativ-new-wave, potrivit site-ului trupei.

Un an mai tarziu, formatia ramane in componenta clasica de doi, respectiv Michi si Dobrica. In 1995, Suie Paparude ajunge la trei membri, prin includerea lui DJ Vasile. In aceasta componenta, trupa scoate primul album - "Suie Paparude", iar in decembrie 1998, Suie Paparude lanseaza maxi-single-ul "Musca". De asemenea, Suie Paparude incepe lucrul la cel de-al treilea album "Urban", ce apare in primavara anului 2000.

In anul 2001, li se propune sa includa piesa "Ajutor" pe coloana sonora a filmului hollywoodian "Inahbited". In 2003, in trupa este cooptat Junkyard. In acelasi an, Suie Paparude lanseaza albumul "Atac la persoana". Urmeaza cel de-al cincilea album - "Scandalos", in decembrie 2004.

In februarie 2005, Suie Paparude primeste premiul pentru cea mai buna piesa de club "Pentru inimi", acordat in urma voturilor exprimate pe site-ul concursului Nights Awards. In 23 iunie 2006, Suie Paparude este invitata sa cante pe Stadionul "Lia Manoliu" in deschiderea concertului Depeche Mode.

Tot in vara anului 2006, Suie Paparude primeste premiul MTV pentru cea mai buna trupa alternative. In ianuarie 2008 are loc lansarea celui de-al saselea album "A fost odata". La inceputul lui 2009, Junkyard paraseste trupa, iar locul lui este luat de Bean (Alexe Andrei Marius). In 2010, apare albumul "E suflet in aparat", iar in 2012 apare single-ul "Nu te mai saturi de noi".