Paula Seling si Ovi vor reprezenta Romania la Eurovision Song Contest de la Copenhaga (Danemarca), cu piesa "Miracle", castigatoare a finalei selectiei nationale a Eurovision, care s-a desfasurat sambata seara, la Teatrul "Sica Alexandrescu" din Brasov, si a fost difuzata in direct la TVR.Piesa "Miracle", interpretata de Paula Seling si Ovidiu Cernauteanu (Ovi), a fost compusa de Ovidiu Cernauteanu, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg si Frida Amundsen.

Romania va intra in a doua semifinala a concursului Eurovision, care se va desfasura pe 8 mai, la Copenhaga, in Danemarca. Finala internationala a concursului Eurovision va avea loc pe 10 mai si va putea fi urmarita, de asemenea, la TVR.

Melodia "Miracle", care va reprezenta Romania la Eurovision, a fost aleasa in urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) si prin televoting (50%).

Juriul selectiei nationale a Eurovision a fost format din: Madalin Voicu (presedintele juriului), Alexandra Cepraga, Nico, Nancy Brandes si Bobby Stoica.

Madalin Voicu a anuntat pe scena de la Brasov direct melodia castigatoare a selectiei nationale, respectiv "Miracle", interpretata de Paula Seling si Ovi.

In urma televotului, pe primele trei locuri s-au clasat: Mirela Vaida Boureanu (12 puncte), Paula Seling si Ovi (10 puncte) si Anca Florescu (8 puncte).

Dupa anuntarea castigatorului selectiei nationale a Eurovision, Ovi a spus: "Va multumim din suflet. Suntem onorati. Ne-ati pus o povara mare pe umeri".

La randul sau, Paula Seling a spus ca "se intampla miracole, momente ca acesta". Ea a multumit celorlalti concurenti pentru show-ul pe care l-au facut si pentru fiecare clipa frumoasa pe care au oferit-o telespectatorilor. "Va promitem ca vom face tot ce putem ca sa va facem mandri ca ne-ati ales pe noi", a mai spus Paula Seling.

In urma preselectiei, in selectia nationala a Eurovision au intrat: Paula Seling si Ovi - "Miracle", Bere Gratis - "Despre mine si ea", The dAdA - "Unpredictable", The Zuralia Orchestra - "You Know", Vizi Imre - "Kind of Girl", Anca Florescu - "Hearts Collide", Silvia Dumitrescu - "Fiorul iubirii", Renee Santana feat. Mike Diamondz - "Letting Go", Stefan Stan feat. Teddy K - "Breathe", Naomy - "Daca tu iubesti", Mirela Vaida Boureanu - "One More Time" si Marcel Sal Craciunescu - "Hardjock".

Selectia nationala a Eurovision a fost prezentata de Nicolle Stanese. Iuliana Tudor, Sonia Argint Ionescu, Eda Marcus si Tudor Furdui, Marian Marin, Alina Stancu, Eveline Pauna, Mihai Constantin si Ligia Munteanu, Iuliana Marciuc, Miruna Munteanu si Mircea Dinescu au urcat, pe rand, pe scena Teatrului "Sica Alexandrescu" din Brasov, prezentandu-i pe cei 12 finalisti ai selectiei nationale Eurovision 2014.

Selectia nationala Eurovision 2014 a fost transmisa, in direct, sambata, de la ora 20.30, pe TVR 1, TVR HD, TVRi si pe platforma online TVR+.

Concursul cantecului european Eurovision se va desfasura in acest an la Copenhaga (Danemarca), pe 6, 8 si 10 mai.

Eurovision Song Contest 2014 se va desfasura in Copenhaga, dupa ce editia de anul trecut a concursului a fost castigata de Emmelie de Forest, reprezentanta Danemarcei, cu piesa "Only Teardrops".