Show-ul de două ore de la B&W Hallerne de joi, 8 mai, s-a încheiat cu calificarea a încă zece ţări în finala Eurovision. Astfel, în ordine aleatorie, Elveţia, Slovenia, Polonia, România, Norvegia, Grecia, Malta, Belarus, Finlanda şi Austria completează lista celor 10 melodii calificate după prima semifinală (Muntenegru, Ungaria, Rusia, Armenia, Azerbaijan, San Marino, Ucraina, Suedia, Olanda şi Islanda). Alaturi de concurentii calificati in cele doua semifinale mai intră în concurs, direct în finală, reprezentanti din Germania, Franţa, Italia, Spania, Marea Britanie şi ţara gazdă, Danemarca. In total 26 de finalisti vor concura pentru marele premiu in seara de 10 mai.

Paula si Ovi, castigatori semifinala Eurovision 2014Foto: TVR

La conferinţa de presă destinată câştigătorilor, care a urmat show-ului, a fost trasă la sorţi şi participarea în prima sau a doua parte a finalei de pe 10 mai a fiecărei ţări calificate. Iar mai târziu, în cursul nopţii, a fost stabilit exact locul fiecarei ţări în concursul de sâmbătă. Paula şi Ovi intră pe poziţia 6 în concurs. Ordinea intrării în concurs la finală este următoarea:

1. Ucraina

2. Belarus

3. Azerbaijan

4. Islanda

5. Norvegia

6. România

7. Armenia

8. Muntenegru

9. Polonia

10. Grecia

11. Austria

12. Germania

13. Suedia

14. Franţa

15. Rusia

16. Italia

17. Slovenia

18. Finlanda

19. Spania

20. Elveţia

21. Ungaria

22. Malta

23. Danemarca

24. Olanda

25. San Marino

26. Marea Britanie.

Paula şi Ovi au mulţumit românilor de pretutindeni pentru susţinere, pentru încrederea acordată lor şi pentru faptul că i-au votat. „Voturile voastre ne-au adus mai aproape de împlinirea miracolului. Împreună suntem TeamMiracle. Am avut emoţii cât casa, dar a fost minunat pe scenă. Am simţit susţinerea voastră, a tuturor! Tocmai de aceea vă mulţumim din inimă. Ne dorim să ne fiţi alături sâmbătă seară. Hai România!”, a spus Paula Seling imediat după ieşirea de pe scenă.

Ovi, relaxat, încrezător, a ţinut să sublinieze totuşi fiorul pe care l-a simţit în faţa publicului de la B&W Hallerne. „E fantastic să fii în faţa atâtor oameni ridicaţi în picioare, dansând, bucurându-se de muzică. Mai ales atunci când muzica este a ta. A fost superb pe scenă, iar pentru noi a fost cu totul special, miraculos, să vedem oameni din atât de multe ţări vibrând şi cântând piesa noastră - Miracle. Competiţia continuă însă şi sâmbătă, când avem cea mai grea confruntare. Vă mulţumim că ne-aţi votat şi sperăm că v-am convins să faceţi acelaşi lucru şi sâmbătă. Fiţi alături de noi şi votaţi-ne pe 10 mai în finala Eurovision!”, a declarat şi Ovi aseară.

Astăzi, 9 mai, Paula şi Ovi au plecat de dimineaţă la repetiţii, în această seară urmând să aibă loc unul dintre cele mai importante momente ale Eurovision 2014: repetiţia în regim de direct, în care juriile de specialitate notează evoluţiile tuturor concurenţilor din finală. Votul lor contează în proporţie de 50%, la fel ca şi votul publicului, care se va exprima mâine seară, în cadrul spectacolului televizat, informeaza TVR.

Finala Eurovision se transmite în direct la TVR 1, TVR HD, TVR+, TVR Internaţional, de la ora 22.00.