EUROPAfest se apropie cu pasi repezi de finalul inca unei editii de succes, o editie care a adus peste 300 de artisti din 45 de tari, o editie care a creat cadrul celor mai dinamice si interesante interactiuni umane, in care artisti din lumea intreaga au oferit spectacol si emotie. Din 8 mai, publicul bucurestean a gustat din frumosul cultural oferit de un eveniment unic in sud-estul Europei care a adus impreuna intr-un singur loc artisti talentati, muzica buna si oameni frumosi.

EUROPAfest 2014Foto: EUROPAfest

Agenda ultimelor zile de festival este la fel de bogata ca pe tot parcursul acestuia, iar evenimentele care o alcatuiesc ne conduc usor catre cel mai important eveniment, Gala EUROPAfest, de pe 24 mai, la Teatrul Odeon, incepand cu 19:00, o explozie de energie, momente autentice si muzica buna.

Ziua de 21 mai incepe cu emotie si speranta pentru flautistii de la Jeunesses International Music Competition „Dinu Lipatti” care concureaza pentru un loc in finala, continua cu master-classes de flaut sub indrumarea membrilor juriului, workshopul jazz-istului american Mike Davison / SUA - „What is Cuban music?”, iar seara e rezervata unui concert de jazz in spatiul neconventional al Ibis Caffe.

Probabil unul dintre cele mai asteptate evenimente ale zilei de 22 mai este workshopul Margaretei Paslaru „Repetitie generala” desfasurat la Ibis Caffe incepand cu 20:00, alaturi de binecunoscuta actrita Emilia Popescu si chitaristul Calin Grigoriu.

Acesta e urmat de un spectacol plin de vitalitate, scena fiind din nou dominata de muzica jazz. Inceputul zilei e rezervat tot muzicii clasice, la Institutul Cervantes, care va rasuna in acordurile celor mai tineri flautisti din concurs ajunsi in Finala.

Agenda pentru 22 mai este completata de master-classes pentru flaut, workshopul "It Sounded Better at Home!" de Linda Chatterton / SUA si un nou workshop de jazz marca Mike Davison - „What is latin jazz?”.

Pe 23 mai lumina reflectoarelor e mai puternica la Sibiu, unde vor evolua intr-un concert extraordinar Best World Flutists, cei mai buni muzicieni din cei 143 flautisti anul acesta in Jeunesses International Flute Competition „Dinu Lipatti”, alaturi de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.

Pentru Bucuresti 23 mai inseamna un ultim concert de jazz in cadrul Caffe Festival, Jam Sessions cu artistii din Bucharest International Jazz Competition.

Pe 24 mai, in cadrul Galei se va acorda si Diploma de Excelenta din partea Casei Regala de catre Alteta Sa Regala Principele Nicolae.

Fii unul dintre cei care vor gusta din bogatia artistica oferita de EUROPAfest.

Facebook EUROPAfest: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest