Dupa evenimentul care a avut loc vineri, 30 mai 2014 la Arenele Roamne din Bucuresti, si care i-a reunit sub "umbrela" Inregistrat in Romania pe "colosii" genului alternative de la noi - Alternosfera, Omul cu Sobolani si Luna Amara, alaturi de Niste Baieti, credem ca putem oferi o definitie cat mai exacta a termenului "fan".

Foto:

Portile Arenelor Romane din Bucuresti - un loc loc plin de istorie, in care au sustinut concerte artisti de prestigiu precum Placebo, Alice Cooper, Faithless, Sinead O'Connor, Deftones, Limp Bizkit, s-au deschis cu putin inainte de orele 18:00, asa cum era anuntat.

Seara a fost deschisa de catre DJ Hefe, cunoscut publicului drept membu al trupei COMA, DJ de alternative, punk, ska si hardcore, dar si ca realizator al emisiunilor "Domestika" de la Radio Guerrilla si "Alternative Nation" de pe MTV.

In jurul orelor 19:00 au urcat pe scena Niste Baieti, trupa care a pus pe ritmuri de punk-rock slagarele romanesti ale anilor '80. Plini de energie, cum ii stim, Albert Mihaiteanu, Gabi Georgescu, Niculae Barbu si Dan Andrei Modrea nu s-au lasat pana cei aproape 1000 de fani care se stransesera deja la Arenele Romane nu au inceput sa danseze si sa cante cu ei in cor.

Luna Amara au urcat pe scena in jurul orelor 20:00, moment in care a inceput si ploaia. "Rosu Aprins", "Pietre in Alb", "Dizident", "Gri Dorian" sunt cateva dintre hiturile bine-cunoscute ale trupei cu cel mai puternic mesaj social-politic din zona rock-ului alternative din Romania. Cu sunetul de trompeta inconfundabil, Mihnea Blidariu nu inceteaza sa uimeasca si sa fascineze publicul. Nick Fagadar, Razvan Ristea, Sorin Moraru si Serban Ontanu-Craciun sunt prezente dragi si iubite de public, iar asta s-a vazut pe tot parcursul concertului.

La 21:30, cand au urcat pe scena Omul cu Sobolani, desi ploua in continuare torential, numarul de fani era la fel de numeros. Programul a inceput cu "In zbor". Apoi, firesc, au fost "(dez)orientat", "Razna", "Ridica-te si mergi in maini", "Oda (in piata romana)", "Xcelent", "Cauta", "Ia-te de pe jos", "Stanga", "Anti-miorita", "Cineva sa ne aduca vara inapoi", "Pandora", "Nu incerca asa ceva acasa", "Cine e de vina". Carismaticul Dan Amariei a condus publicul ca un mic dirijor, secondat cu gratie de Nucu Arama, Mihnea Dobrota si Radu Andrei.

Trupa care a incheiat seara in urarele si tipetele de bucurie ale fanilor si fanelor a fost Alternosfera, minunata formatie din Republica Moldova. Cu o energie debordanta si o bucurie care li se citea permanent pe chip, Marcel Bostan, Marin Nicoara, Serghei Aladin, Anatolii Pugaci si Dima Scripnic au facut un show demn de orice prestatie a unei trupe "de afara". Un spectacol de lumini minutios pregatit, cu o sonorizare impecabila, show-ul de mai bine de doua ore al Alternosferei a umplut de bucurie sufletele celor prezenti in numar atat de mare la eveniment. Marcel Bostan, intr-o forma excelenta, a avut drept backing vocals toti fanii din Arenele Romane, caci vechi sau noi, piesele Alternosfera au fost cantate de public si de trupa in egala masura. "Flori de mai", "Orasul 511", "Drumuri PI (necunoscute)", "Epizodia", "Wamintirile", "Muta", "Ploile nu vin", "Inchisoarea alba" sunt numai cateva din piesele incluse in setlist. Precum o pastila de calciu efervescent intr-un pahar de apa, Alternosfera au fost, vineri seara, energie pura.

Desi a plouat constant pe durata a sase ore, cat a durat evenimentul, cei 2673 de spectatori care au pasit vineri, 30 mai, pragul Arenelor Romane, s-au dovedit a fi adevarati fani ai acestor trupe icon ale alternative-ului Inregistrat in Romania. Probabil ca acum am invatat cu totii, ce inseamna cu adevarat cuvantul "fan".

Inregistrat in Romania 2 a fost sustinut de catre Rock FM.

Sponsor principal: CIUC PREMIUM.

Parteneri media strategici: Catavencii, Sunete, Hotnews.ro, Bestmusic, Infomusic, Metalhead.

Parteneri media: Alternativ.ro, Anyplace.ro, b365.ro, Be Where The City Is!, Blog de Rocker, Concerte-azi.ro, Cooperativa Urbana, Feeder, Getlokal.com, Hipmag.ro, iconcert.ro, inoras.ro, Jurnal Rock, Koolhunt, Let's Rock, Mahmur.info, Metalfan, Metropotam, Mixtopia, Moshpit.ro, Musicnights.ro, Neaparat.ro, Orasulm.eu, Regie-live.ro, RockSounsd.ro, RoEvents.ro, Studentie.ro, Sub25.ro, TraiesteMuzica.ro, Urban.ro, Veiozaarte.ro, Ziare.com.