Avishai Cohen revine in Romania cu cel mai nou material discografic. El va sustine doua concerte la Sala Radio, pe 10 si 11 Octombrie.Artistul israelian este unul dintre cei mai influenti contrabasisti ai momentului, colaborand cu artisti precum Bobby McFerrin, Roy Hargrove, Paquito D'Rivera si Chick Corea. Alaturi de acesta din urma, basistul a fondat trupa Origin, unde au cantat impreuna timp de 6 ani.

Avishai Cohen TrioFoto: Twin Arts

Noul sau album, From Darkness, este creat in formula de trio. Materialul reprezinta intoarcerea la nucleul esential al muzicii sale si, totodata un nou inceput al unei calatorii ambitioase pe teritoriile creativitatii si fortei expresive.

Avishai Cohen alimenteza si porneste locomotiva uriasului sau talent pe care acum o aseaza pe un traseu ghidat de experienta si maturitatea sa.

"Am simtit ca acum e momentul sa inregistrez in formula de trio. E prima oara de la Gently Disturbed cand am avut sentimentul ca am atins o forma cu adevarat noua si proaspata, una incredibil de bine definita, intr-o structura autentica",spune artistul, ale carui ganduri sunt sustinute de cei doi parteneri ai sai, pianistul Nitai Hershkovits si bateristul Daniel Dor.

Avishai Cohen spune despre ei ca il ajuta sa-si vada muzica mergand in locuri pe care nu si le-a imaginat vreodata, si ca nu indrazneste sa viseze ceva mai bun de atat. Tot el ii descrie pe colegii sai:

"Cu o tehnica la pian fabuloasa, depasita doar de expresivitatea sa, locul lui Nitai Hershkovits este alaturi de marii muzicieni. Cei care duc arta lor spre cele mai profunde spatii."

"Daniel Dor, gigantul - la propriu si la figurat - de la baterie, a adus odata cu venirea lui in trupa energie si bucuria de a canta. Iar lucrurile astea au ramas cu noi", marturisesteAvishai Cohen.

From Darkness este un nou pas al lui Cohen, mereu aflat in cautarea chintesentei pure, absolute a muzicii, asa cum declara chiar el.

Albumul este bogat si dens, redus la esenta si traversat de nuante subtile, iesind la suprafata ca o lucrare completa, puternica, care insa nu se teme sa-si arate vulnerabilitatea in diverse momente in care registrul sau se indreapta spre o sensibilitate intensa.

Precedentele concerte Avishai Cohen Trio la Jazz Night Out au fost sold out, astfel ca Bucurestiul nu putea sa lipseasca din itinerariul turneului de promovare a noului album.

Concertele vor avea loc pe 10 si 11 Octombrie 2015, ora 20¬00 la Sala Radio.

Accesul in sala se face incepand cu ora 19:30. Nu este permis accesul cu camere foto profesionale. Filmatul este interzis pe toata durata concertului.

Evenimentele sunt sustinute de Ambasada Israelului in Romania si fac parte din seria de concerte Jazz Night Out, prezentate de Twin Arts.

Anul acesta la Jazz Night Out vor mai concerta:

Hiromi:The Trio Project - 30 iunie, Sala Radio

Bela Fleck & Abigail Washburn - 5 noiembrie, Sala Radio

Brad Mehldau Trio - 26 noiembrie, Sala Radio

BILETE

Biletele costa 95, 135, 155 de lei in functie de categorie si vor putea fi achizitionate prin reteaua Eventim (magazinele Germanos, Orange Shop, Vodafone, Domo, librariile Carturesti si Humanitas) si online pewww.eventim.ro.

Detalii pe www.twinarts.ro si paginile de Facebook Twin Arts si Jazz Night Out.