Trupa Voltaj, care va reprezenta Romania in finala Eurovision 2015, ce se va desfasura sambata, la Viena, se situeaza pe locul 22 intr-un clasament al mai multor case internationale de pariuri, care il dau drept castigator al concursului pe reprezentantul Suediei, Mans Zelmerlow, relateaza Mediafax.

Eurovision 2015Foto: Eurovision.tv

Potrivit site-ului eurovisionworld.com, care prezinta, vineri, cotele a zece case de pariuri pentru finala Eurovision, favorita la castigarea competitiei din acest an este Suedia, care este reprezentata de cantaretul Mans Zelmerlow, cu melodia "Heroes". De exemplu, acesta are o cota de 2,35 sa castige finala Eurovision 2015, potrivit casei de pariuri Unibet.

Pe locul al doilea in finala Eurovision 2015 se situeaza reprezentanta Rusiei, Polina Gagarina, cu melodia "A Million Voices" (cota de 4,5 potrivit Unibet).

Locul al treilea este ocupat de reprezentantii Italiei, trupa Il Volo, cu melodia "Grande Amore".

Topul zece al favoritilor la castigarea finalei Eurovision este continuat de: Australia, Estonia, Belgia, Serbia, Norvegia, Azerbaidjan si Slovenia.

Reprezentanta Romaniei, trupa Voltaj, cu melodia "De la capat/ All Over Again", se situeaza pe locul 22, avand o cota de 126 in finala Eurovision 2015, potrivit caselor de pariuri Unibet, Bet365 si Coral, si o cota de 101 la alte case de pariuri, precum Boyle Sports, Sky Bet si Betway.

Romania este urmata in acest clasament al caselor de pariuri de Armenia, Austria, Germania, Polonia si Muntenegru, aceasta din urma fiind pe ultimul loc, 27, cu o cota de 251, conform Unibet.

In finala Eurovision 2015, care va avea loc sambata, vor concura, in urma celor doua semifinale, Romania, Grecia, Estonia, Belgia, Armenia, Serbia, Rusia, Albania, Georgia, Ungaria, Lituania, Muntenegru, Norvegia, Cipru, Slovenia, Polonia, Israel, Letonia, Azerbaidjan si Suedia. Acestora li se adauga tarile calificate direct in finala - Marea Britanie, Spania, Germania, Franta, Italia, Australia si Austria.

Romania va intra in finala de sambata pe pozitia 20.

Semifinalele Eurovision 2015, care au avut loc marti si joi, la Wiener Stadthalle, au fost transmise live de TVR, iar finala de sambata va fi si ea transmisa in direct de Televiziunea Romana, de la ora 22.00 (ora Romaniei).

Cea de-a 60-a editie a concursului Eurovision are loc la Viena, in Austria, dupa ce artistul travestit Conchita Wurst a castigat editia din 2014 a competitiei, cu piesa "Rise Like a Phoenix".

Paula Seling si Ovi au reprezentat Romania la Eurovision 2014, cu piesa "Miracle", ocupand locul al 12-lea in finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion si Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu