Miercuri, 28 octombrie 2015, ora 19, in Sala de concerte "George Enescu" a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti va avea loc concertul de deschidere a celei de-a cincea editii a Festivalului International "Serile de chitara". Protagonistii acestuia sunt flautistul Ion Bogdan Stefanescu si chitaristul Costin Soare, care fac in prima parte a recitalului o incursiune in lumea barocului prin muzica a trei genii muzicale de la a caror nastere se implinesc 330 de ani: Johann Sebastian Bach, Georg Friedrich Handel si Domenico Scarlatti. In cea de-a doua parte, cei doi muzicieni vor trece de la pasii eleganti de dans ai secolului al XVIII-lea la piese cu o tenta de jazz si dansuri populare din Brazilia (Celso Machado), Romania (Bela Bartok) si Macedonia (Miroslav Tadic).

Afis Serile de ChitaraFoto: Asociatia Culturala Kitharalogos

Ion Bogdan Stefanescu si Costin Soare au cantat pentru prima data impreuna in 2006, cu ocazia recitalului ce a comemorat 10 ani de la moartea compozitorului japonez Toru Takemitsu. De-a lungul timpului, cei doi muzicieni au sustinut peste 30 de recitaluri impreuna ("In memoriam Toru Takemitsu", "In pasi de dans cu un flaut si o chitara", "Recital de sonate" etc.), avand un repertoriu ce porneste de la muzica baroca si ajunge la muzica contemporana. Muzica interpretata de cei doi a putut fi audiata in salile de concerte ale Ateneului Roman, Filarmonicii din Timisoara, Filarmonicii din Ploiesti, Academiei Regale de Muzica din Stockholm, la Centrul de Cultura "Rosetti Tescanu - George Enescu" de la Tescani, la Palatul Sutu, in cadrul stagiunii Fundatiei ACCUMM s.a.

Unul dintre cei mai apreciati muzicieni romani, Ion Bogdan Stefanescu are o activitate concertistica sustinuta, atat in postura solistica, cat si ca membru a diverse formatii camerale: amintim aici trio Contraste sau duo flaut-pian alaturi de pianistul Horia Mihail in cadrul turneului national "Flautul de aur".

Costin Soare, unul dintre cei mai activi muzicieni-chitaristi de la noi, apare in diverse proiecte solistice (amintim aici turneul national de concerte si conferinte "Nocturne si dansuri" sau recitalul de muzica sud-americana intitulat "Canciones, danzas y recuerdos"), fiind implicat si in diverse formatii camerale, cea mai cunoscuta fiind cea in care apare alaturi de mezzosoprana Claudia Codreanu.

Intrarea la evenimente este libera, in limita locurilor disponibile.

Mai multe informatii pe www.kitharalogos.ro sau www.facebook.com/kitharalogos.

Contact: kitharalogos[at]gmail.com

Organizator: Asociatia Culturala Kitharalogos

Sponsor principal: Hora S.A.

Proiect cofinantat de Uniunea de Creatie Interpretativa a Muzicienilor din Romania

Parteneri: Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti, Centrul National de Arta "Tinerimea Romana", Muzeul National "George Enescu", Fundatia ACCUMM, Aperto, D¬Addario Foundation, Institutul Cervantes, Institutul Francez, Institutul Italian, Colegiul National de Arte ¬Dinu Lipatti¬, Cafe Godot

Parteneri media: RFI Romania, Radio Romania Muzical, Radio Romania Cultural, HotNews.ro, Dilema Veche, Observator Cultural, Liternet, Metropotam