Alternosfera, una dintre cele mai indragite trupe de rock alternativ din Chisinau, a lansat primul videoclip de pe albumul “Haosoleum”, pentru piesa care da si numele albumului. Clipul prezinta scene din scurt metrajul ”Flutulus”, o producţie independenta din Republica Moldova si are drept scop promovarea filmului.

ALTERNOSFERAFoto: Hotnews

Filmarile videoclipului au avut loc la complexul “Vila cu parc Mandac”, un conac boieresc, construit la sfârşitul secolului XIX, in nordul Republicii Moldova. Tot acolo au avut loc si o parte din filmarile pentru “Flutulus”.

Filmul este un scurt metraj de 30 de minute in regia lui Igor Sadovski, imaginea Veaceslav Cebotari, cu participarea actorilor Dana Ciobanu din Chisinau si Oliver Toderita din Bucuresti. Productia urmeaza sa fie lansata la primavara si va fi proiectata doar in cadrul festivalurilor internationale de film.

“Haosoleum” este al cincilea album din discografia formatiei Alternosfera, ce a fost lansat in toamna anului 2015 la Bucuresti si Chisinau.

"Haosoleum" a castigat premiul pentru cel mai bun album in cadrul galei Metalhead Alternative Rock Awards 2015, iar Alternosfera a fost desemnata, pentru al treilea an consecutiv, cea mai buna trupa de rock alternativ.

Noul album al formatiei din Republica Moldova reprezinta a treia parte a tripticului conceptual Epizodia, o trilogie care a debutat cu „Virgula”, un material discografic lansat în 2012, completat in 2014 de „Epizodia”.

Trupa a fost fondata in anul 1998, la Chisinau, iar printre temele pe care le abordeaza artistii in melodiile lor se numara dragostea, societatea si politica.