Trupa australiana The Cat Empire revine in Romania
Fanii romani i-au putut asculta live pe australieni anul trecut, la festivalul de muzica electronica Electric Castle, din localitatea Bontida, judetul Cluj, dar si in 2014 la Arenele Romane, in deschiderea carora au cantat cei de la Subcarpati.
Dintre cele mai cunoscute piese ale trupei amintim The Chariot, Wine Song, Steal The Light, All Night Loud, Two Shoes, How To Explain, Brighter Than Gold, Fishies si, evident, The Lost Song.
The Cat Empire inseamna Felix Riebl (solist, percutie), Harry James Angus (solist, trompeta), Ryan Monro (bass, contrabas, backing vocals), Ollie McGill (pian, clape, backing vocals), Will Hull-Brown (tobe), Jamshid- DJ Jumps- Khadiwhala (turntables, tamburina), Ross Irwin(trompeta) si Kieran Conrau (trombon).
Muzica lor a fost descrisa ca un melanj ingenios de jazz, funk si rock, cu puternice influente latino, reggae, ska si dub, trupa fiind recunoscuta pentru atitudinea militanta fata de spargerea barierelor muzicale, geografice si lingvistice.
Australienii sunt recunoscuti in intreaga lume pentru temele abordatate in cantecele lor - respingerea materialismului si consumerismului, razboiului, intolerantei si promovarea diversitatii culturale - si show-urile lor eclectice, in care improvizatia este la ordinea zilei.
Trupa are la activ aproape 1000 de concerte si aparitii in line up-urilor unor festivaluri precum Summersonic (Japonia), Rock am Ring (Germania), V Festival (UK), Bonnaroo (US) si Montreal Jazz Festival. Biletele pentru concertul The Cat Empire de la Arenele Romane, din 23 octombrie, vor fi puse in vanzare pe 9 martie, in format electronic pe www.iabilet.ro.

România și-a dublat în ultimii 5 ani deficitul comercial cu produse alimentare. În 9 luni am importat aproape 8 milioane de tone de produse agroalimentare
Topul județelor după numărul de teste COVID care se fac în fiecare zi: București pe primul loc, Vrancea pe ultimul / Datele oficiale publicate de Ministerul Sănătății
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură”
ANALIZĂ 44 de ani de la cutremurul din 4 martie 1977: Câte clădiri a consolidat Primăria Capitalei, câte au risc seismic și ce planuri are noua administrație
Katalin Karikó, biochimista care a dezvoltat tehnologia mRNA, despre durata de eficacitate a vaccinului BioNTech - Pfizer, pentru HotNews.ro: „Dacă cei vaccinați nu se infectează, nu vom avea nevoie de o altă doză”
Profesorul Radu Gologan, după prima etapă a Olimpiadei de Matematică, organizată online: „Am descoperit uluiți extrem de multe fraude. Părinți care contestă corupția din România își impun copiii prin corupție”