Ovidiu Anton, rockerul care va reprezenta Romania pe scena Eurovision de la Stockholm, va canta in aceasta primavara piesa "Moment of Silence", in capitalele europene Londra, Amsterdam si Bruxelles, cu prilejul turneului de promovare a melodiilor si artistilor care vor concura la Eurovision 2016. Primul concert va fi cel din Olanda, la care si-au confirmat prezenta pana acum 18 dintre finalisti.

Ovidiu AntonFoto: TVR

"Abia astept intalnirea cu fanii Eurovision din strainatate. Mesajul piesei Moment of Silence este mai actual decat oricand - puterea oamenilor sta in solidaritate, in capacitatea de a infrunta uniti greutatile - iar concertele sunt un bun prilej de a duce acest gand in inima publicului din Europa" , spune Ovidiu Anton.

Primul concert va avea loc la Amsterdam, pe 9 aprilie. 18 dintre artistii finalisti si-au confirmat pana in acest moment participarea la concertul din Olanda.

Cel de-al doilea eveniment se va petrece la Londra, pe 17 aprilie, intr-un club exclusivist din West End.

Moment of Silence se va auzi si la Bruxelles, nefiind insa stabilita o data pentru acest eveniment.

Concursul cantecului european se va desfasura, in 2016, la Stockholm, Suedia, in 10, 12 si 14 mai. In competitie s-au inscris 43 de tari, cu trei mai multe decat la editia precedenta. Romania va participa in a doua semifinala a concursului, cea din 12 mai.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.

Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006).

Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.