Ovidiu Anton, reprezentantul Romaniei la Eurovision, va canta la Londra, Amsterdam si Bruxelles
"Abia astept intalnirea cu fanii Eurovision din strainatate. Mesajul piesei Moment of Silence este mai actual decat oricand - puterea oamenilor sta in solidaritate, in capacitatea de a infrunta uniti greutatile - iar concertele sunt un bun prilej de a duce acest gand in inima publicului din Europa" , spune Ovidiu Anton.
Primul concert va avea loc la Amsterdam, pe 9 aprilie. 18 dintre artistii finalisti si-au confirmat pana in acest moment participarea la concertul din Olanda.
Cel de-al doilea eveniment se va petrece la Londra, pe 17 aprilie, intr-un club exclusivist din West End.
Moment of Silence se va auzi si la Bruxelles, nefiind insa stabilita o data pentru acest eveniment.
Concursul cantecului european se va desfasura, in 2016, la Stockholm, Suedia, in 10, 12 si 14 mai. In competitie s-au inscris 43 de tari, cu trei mai multe decat la editia precedenta. Romania va participa in a doua semifinala a concursului, cea din 12 mai.
Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.
Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006).
Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este "Tornero", compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

VIDEO. A lăsat jobul din City-ul londonez pentru a cumpăra o clădire monumentală părăsită de pe o insulă grecească, pe care a transformat-o în hotel de lux
VIDEO De ce nu pot să aleg tipul de vaccin cu care mă vaccinez?
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune
INTERVIU Răsvan Radu, UniCredit: Au scăzut mult cererile de suspendare la plată a ratelor în ianuarie-februarie 2021 față de 2020
VIDEO REPORTAJ Libearty Sanctuary, cel mai mare sanctuar de urși bruni din Europa/ Care este populația reală de urși? Cât de mare ar trebui să fie ea?
Fascinanta legătură dintre spionaj și tehnologie: de la datele stocate în ADN-ul uman, la falsul turn GSM din aeroport care-ți fură informațiile din telefon