Pe 25 mai s-a incheiat Concursul SJF, parte integranta celei de-a 46-a editii a Sibiu Jazz Festival. Adresat noii generatii de muzicieni ai genului, concursul Sibiu Jazz Festival (23-25 mai) a adus anul acesta la Sibiu 16 concurenti (formatii si solisti), din Austria, Italia, Republica Moldova, Ungaria si Romania.

BB QuartetFoto: webPR.ro

Castigatorii acestei editii sunt:

Premiul pentru cea mai buna formatie a fost adjudecat de studentii Universitatii din Graz - BB QUARTET ce are in componenta pe brazilianul Marcelo Valezi (tenor saxofon, flaut), croatul Ivar Krizic (bass), Lajos Toth (pian) si Balaz Balogh (tobe), din Ungaria.

Cea mai buna voce din concurs s-a dovedit a fi cea a Kristinei Koszorus din Targu Mures, iar cea mai buna compozitie a fost cea a lui Giuseppe Dimonte- conducatorul formatiei Pippi Dimonte Quintet din Italia pentru piesa "Neukolln".

Juriul a acordat doua premii speciale: Viorica Pintilie Quartet, format din Viorica Pintilie (voce), Alexandru Olteanu (pian), Adrian Flautistu (contrabas), Iunian Nicolau (tobe) si lui Sandu Bantas (voce), student la Universitatea de Arte "George Enerscu" din Iasi.

Publicul a avut ocazia sa-si voteze online preferatii. Dupa prima zi de concurs, cele mai multe voturi le-au obtinut studentii Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti- grupul Groovy Bastards, format din Ioana Visinescu (voce), Maria Nichiforescu (chitara bass), Leonard Croitoru (pian), Alex Musat (tobe) si Andrei Balasa (chitara).

Cel de-al doilea premiu al publicului, acordat in urma voturilor online, a fost adjudecat de Cristina Radu, masteranda a Universitatii Nationale de Muzica din Bucuresti.

"Concursul, organizat de Fundatia Sibiu Jazz Festival si Casa de Cultura a Studentilor Sibiu, s-a dorit o rampa de lansare pentru tinerii muzicieni prin crearea de oportunitati pentru formatiile de jazz de a se lansa pe piata muzicala de gen din tara si din strainatate. Prin acet eveniment organizat inainte de demararea concertelor din cadrul Sibiu Jazz Festival se doreste in primul rand 'predarea stafetei' de la o generatie la alta de muzicieni", decalara organizatorii.

Concursul Sibiu Jazz Festival este organizat de Fundatia Sibiu Jazz Festival, in parteneriat cu Casa de Cultura a Studentilor.

Mai multe informatii despre artisti si program puteti gasi accesand site-ul oficial www.sibiujazz.ro si pagina de Facebook - facebook.com/sibiujazz. Mai multe detalii concurs pe concurs.sibiujazz.ro.