Fostul chitarist si membru fondator al trupei 3 Doors Down, a fost gasit mort intr-o camera de hotel pe 20 august. Inca nu se cunoaste cauza decesului, insa ar fi vorba despre o supradoza de medicamente, potrivit tmz.com. Co-autorul hitului "Kryptonite" ar fi trebuit sa cante la un eveniment caritabil.

HotNews.roFoto: Hotnews

Artistul in varsta de 38 de ani ar fi trebuit sa cante la un eveniment caritabil in apropiere de Wisconsin. Tatal sau, Darrell Roberts, a declarat pentru TMZ ca pierderea fiului sau este ''devastatoare''. Acesta era cazat in acelasi hotel cu Matt Roberts si a declarat ca ultima oara l-a vazut pe Matt dupa repetitiile ce s-au incheiat tarziu, la 01:00. Apoi a fost trezit de politie, in jurul orei 09:00 si a aflat ca fiul sau a incetat din viata.

Potrivit tatalui artistului, acesta urma un tratament pentru probleme de circulatie sanguina.

Problemele de sanatate au fost si motivul pentru care Matt a parasit trupa 3 Doors Down in 2012.

Matt Roberts a pus bazele formatiei 3 Doors Down alaturi de tobosarul si vocalistul Brad Arnold si basistul Todd Hartwell.

3 Doors Down este o trupa de post-grunge, pop-rock din Statele Unite (Escatawpa, Mississippi,), formata in 1996.

Membrii trupei sunt: Brad Arnold (vocal), Matt Roberts (chitara), Todd Harrell (bas), Chris Henderson (chitara), and Greg Upchurch (clape).

Primul lor album se numeste The Better Life, vandut in sase milioane de exemplare, si trupa a fost remarcata la nivel international cu single-ul Kryptonite.

In 2002 au lansat Away from the Sun cu single-ul When I'm Gone. Albumul din 2005, Seventeen Days, a ajuns pe primul loc in topuri si a obtinut discul de platina in mai putin de o luna. In 2008 au lansat 3 Doors Down, care a ajuns numarul 1 in Billboard 200 si a vandut peste 150.000 de copii doar in prima saptamana. 3 Doors Down sunt implicati si in multe actiuni caritabile, avand fundatia The Better Life Foundation.