O cerere de eliberare din inchisoare formulata de Mark Chapman, asasinul lui John Lennon, in varsta de 61 de ani, a fost refuzata pentru a noua oara de autoritatile americane, scrie News.ro citand publicatia The Hollywood Reporter.

John LennonFoto: johnlennon.com

Potrivit New York Daily News, un consiliu alcatuit din trei persoane a decis, pe baza unui motiv ce a ramas neprecizat, ca asasinul lui John Lennon sa ramana in inchisoare.

Mark Chapman va putea sa depuna o noua cerere de eliberare peste doi ani.

Presa americana afirma ca acel consiliu a primit cinci scrisori de recomandare in favoarea eliberarii conditionate a lui Mark Chapman. New York Daily News afirma ca Yoko Ono a expediat si ea o scrisoare aceluiasi consiliu, in care s-a pronuntat impotriva eliberarii asasinului sotului ei.

In 2014, in timpul precedentei audieri, Mark Chapman a spus ca l-a descoperit pe Iisus si ca a fost "un idiot" atunci cand l-a ucis pe John Lennon, potrivit CNN. El a spus, de asemenea, ca era "confuz" si ca avea nevoie de "multa atentie in acea vreme" si ca a "preluat" din atentia de care se bucura starul britanic.

Mark Chapman l-a impuscat pe John Lennon in fata cladirii Dakota din New York, in care artistul detinea un apartament, pe 8 decembrie 1980, in timp ce renumitul cantaret se intorcea de la o sesiune de inregistrari, insotit de sotia lui, Yoko Ono. Artistul a fost transportat la Roosevelt Hospital, insa decesul lui a fost consemnat la sosirea in spital, potrivit ABC News.

O comemorare a starului, la care au participat mii de fani ai trupei The Beatles, a fost organizata pe 14 decembrie 1980. In timpul evenimentului, Yoko Ono a cerut participantilor sa pastreze 10 minute de reculegere.

O zona denumita "Strawberry Fields" a fost inaugurata in Central Park din New York, in 1985, in semn de omagiu adus trupei The Beatles. Yoko Ono a lansat un site, Imagine Peace, dedicat fostului ei sot.

John Lennon, nascut pe 9 octombrie 1940, a fost liderul The Beatles, cunoscut pentru actiunile sale activiste si pentru cele 11 albume solo, lansate dupa destramarea grupului englez.

The Beatles a fost infiintata in anul 1960, in Liverpool, si a devenit celebra in formula John Lennon, Paul McCartney, George Harrison si Ringo Starr. Formatia este considerata cea mai influenta din zona muzicii rock. Cele 27 de albume de studio, 52 de compilatii si 4 albume live au fost vandute peste 180 de milioane de copii in intreaga lume. Trupa, care s-a destramat in 1970, a fost recompensata cu 10 premii Grammy, dar si cu un Oscar.