Back to Life – A Tribute to Goodbye to Gravity, album ce contine melodii Goodbye to Gravity reinterpretate de mai multe trupe romanesti si straine a fost lansat vineri, 28 octombrie. Proiectul este unul caritabil, profiturile rezultate fiind donate catre membrii si familiile GTG, precum si catre victimele Colectiv, a anuntat Universal Music pe Facebook.

HotNews.roFoto: Hotnews

Albumul cuprinde 17 piese, printre care Wind Rose, interpretata de trupa Atonement din Italia, Unusual Suspects cantata de romanii de la Outbreak si The Way We Die, un cover facut de Days of Confusion si Vita de Vie, si poate fi cumparat la evenimentele caritabile din acest weekend de la Beraria H si Arenele Romane, iar de saptamana viitoare in magazinele Carturesti, Humanitas, Muzica, precum si online pe eMag.ro si Getmusic.ro.

Albumul poate fi deja ascultat sau descarcat in format digital de aici.

In plus, a fost lansat si videoclipul pentru melodia „The Day We Die”, in interpretarea formatiilor Days of Confusion si Vita de Vie.

„Cuvintele ar fi de prisos aici. A trecut ceva timp de la acel moment care a marcat vietile tuturor, indiferent ca au fost sau nu acolo. Cel mai important este sa lasam muzica sa pastreze vie amintirea lor si da, este foarte trist ca aceasta compliatie de piese exista din asemenea motiv, dar suntem onorati si bucurosi sa putem contribui”, spun cei de la Days of Confusion.

  • Tracklistul complet al albumului

01 - Cruadalach (Cehia) - Waking Up

02 – Outbreak (Romania) - Unusual Suspects

03 - Changing Skins (Romania) - Vanishing Point

04 - Nightshadows Lament (cu membri din My Dying Bride, Tristania si Green Carnation) - Horizons

05 – Stonelight feat. Toni Dijmarescu (Romania) - I Won't Wait

06 - Anna Murphy (ex-Eluveitie – Elvetia) - Through It All

07 – Bruma (Romania) - Between the Tides

08 - Bedårande Barn (Suedia) - Back to Life (acoustic)

09 - Days of Confusion & Vița de Vie (Romania) - The Day We Die

10 - News from Nowhere (Romania) - Shadow Puppets

11 - Wind Rose (Italia) - Atonement

12 – Sequence (Serbia) - Four Minutes of Rage

13 – Matricide (Israel) - Rise From the Fallen

14 - L.O.S.T. (Romania) - Heed the Call

15 – Bucium (Romania) - What If

16 - Mindcage Escape (Romania) - This Life Is Running Out

17 - Spaceman (Goodbye To Gravity Version) – cover Babylon Zoo

La lansarea celui de-al doilea album al trupei Goodbye to Gravity, "Mantras of War", de pe 30 octombrie 2015 la clubul de noapte Colectiv din Bucuresti, artificiile pirotehnice folosite in timpul concertului au dezlantuit un incendiu mortal, in mare masura accelerat prin buretele fonoabsorbant utilizat in club pentru antifonare, si 64 de persoane, printre care si 4 dintre cei 5 membri ai trupei, au murit, iar alte 173 au fost ranite.

Goodbye to Gravity a fost o trupa metalcore din Bucuresti, inființată în 201, din care faceau parte: Andrei Galut (solist), Alex Pascu (bas), Bogdan Lavinius Enache (tobe), Vlad Țelea si Mihai Alexandru (chitaristi). Cei patru instrumentisti aveau o alta trupa înainte, Thunderstorm. Lor li s-a alaturat aradeanul Andrei Galuț, solistul trupei, castigatorul „Megastar" din 2008. Albumul lor de debut intitulat „Goodbye to Gravity”, lansat în 2012, a fost numit „Cel mai bun album metal al anului 2012”.