Cantaretul italian Al Bano a suferit un infarct vineri seara si a fost operat de urgenta la Roma. Operatia, care a durat trei ore, a reusit, iar artistul a acordat deja un prim interviu in dimineata zilei urmatoare, in care a spus ca se simte bine dupa acea interventie chirurgicala, informeaza site-ul cotidianului Corriere della Sera, preluat de news.ro.

Al Bano la Sala PalatuluiFoto: HotNews.ro

Cantaretul Al Bano a sustinut vineri seara un concert de Craciun la Auditorium della Conciliazione din Roma, o sala de concerte aflata la mica distanta de Piata Sfantul Petru din Vatican. Aflat pe scena, artistul italian a simtit dintr-o data o durere intensa in zona pieptului. Era deja a doua criza cardiaca pe care Al Bano a avut-o in acea zi si a fost transportat de urgenta la spital.

"Am simtit prima durere vineri seara, in jurul orei 18.00. Apoi, a urmat a doua. In jurul orei 20.00 am fost dus la spital. Operatia a durat trei ore. Aveam o problema grava, care a fost rezolvata foarte bine de catre medici. Acum ma simt bine. Sunt intinerit, voi pleca intr-un turneu", a dezvaluit Al Bano intr-un interviu pe care l-a acordat in dimineata zilei urmatoare, sambata, pentru site-ul Oggi.it, saptamanalul care a publicat in premiera stirea despre infarctul si operatia lui Al Bano.

Interventia a fost realizata cu pacientul semisedat, iar artistul a fost constient pe parcursul operatiei. "Am putut auzi tot ce spuneau medicii si de cateva ori mi-am muscat limba. Am vrut sa fac cateva glume, dar mi-am zis ca ar fi mai bine sa nu le distrag atentia", a dezvaluit Al Bano.

"Daca totul merge bine, in cateva zile voi fi externat. E foarte bine asa, pentru ca am atat de multe lucruri de facut", a adaugat artistul.

Al Bano a acordat un scurt interviu si pentru Corriere della Serra, sambata, in care a dezvaluit ca medicii i-au reconstruit doua vase coronariene si a vorbit despre faptul ca se simte protejat de "Spiritul Sfant", desi acesta este "putin ciudat" - "mai intai iti da lovitura, dar apoi te ajuta sa te ridici" - si despre planurile sale de a sustine un nou concert, in Germania, alaturi de partenera lui de scena, cantareata Romina Power.

Albano Carrisi, nascut pe 20 mai 1943, la Cellino San Marco, este un cantaret, actor si viticultor italian, devenit celebru in Europa cu numele de scena Al Bano. A debutat in 1965 cu melodia "La strada". In 1966 a participat la Festival delle Rose, cu piesa "Quando il sole chiude gli occhi". Cu single-ul "Pensando a te", a iesit castigator in 1969 la Disco per l'Estate, un concurs de interpretare de cantece italiene. A inregistrat cateva cantece, devenite hituri in acea perioada, precum "Nel sole, Io di notte" , "Il ragazzo che sorride", "La siepe", "Mattino", "Pensando a te", "Mezzanotte d'amore" si "13, storia d'oggi".

La scurt timp dupa aceea a inceput colaborarea cu Romina Power (fiica actorului american Tyrone Power) pentru care a compus cantecul "Acqua di mare" si cu care s-a casatorit in 1970. Din 1975, timp de doua decenii, au cantat impreuna, formand duetul Al Bano si Romina Power, care a participat in 1976 la concursul Eurovision, obtinand locul al saptelea, cu piesa "We'll live it all again" ("lo rivivrei"), iar in 1982, la Festivalul de muzica de la Sanremo, unde celebrul duet italian s-a clasat pe locul secund cu melodia "Felicita".

In 1984, Al Bano si Romina Power s-au clasat pe locul intai la Sanremo cu cantecul "Ci sara", iar in anul urmator, la Eurovision, au obtinut locul al saptelea cu "Magic Oh Magic". Alte melodii de mare succes din repertoriul lor sunt: "Sharazan", "Che angelo sei", "Tu soltanto tu", "Prima notte d'amore", "Sempre sempre" si "Liberta".

In 1987 si 1989, cei doi artisti au obtinut locul al treilea la Festivalul Sanremo cu melodiile "Nostalgia canaglia" respectiv "Cara terra mia". Ultima lor melodie prezentata la Sanremo a fost "Oggi sposi" in 1991.

In 1997, Al Bano decide sa revina la statutul de artist solo si a sustinut mai multe turnee, singur sau colaborand cu diversi artisti de renume, lansand, de asemenea, numeroase albume care au avut mare succes pe plan european. Dupa 16 ani de la ultimul concert impreuna, Al Bano si Romina Power s-au reunit pe scena in anul 2013, la Moscova, cu ocazia unui eveniment dedicat celei de-a 70 aniversari a lui Al Bano.

Cei doi artisti au sustinut apoi un turneu international intitulat "Reunion Tour" care a cuprins concerte in Rusia, Statele Unite ale Americii, Canada, Spania, Romania, Germania, Austria. De altfel, Al Bano a sustinut mai multe concerte in Romania pe parcursul ultimilor ani.