Muzicianul britanic Elton John, a anuntat in cadrul unui eveniment organizat la New York ca nu va mai canta in turnee, prioritatile sale fiind acum copiii si sotul, si le-a multumit fanilor pentru sustinerea lor timp de cinci decenii, potrivit News.ro. Elton John va incepe un ultim turneu mondial in septembrie 2018, intitulat "Yellow Brick Road".

HotNews.roFoto: Hotnews

"In urma cu 10 ani am zis ca nu mai merg in turnee. Am avut o cariera uimitoare, dar prioritatile mele sunt acum copiii, sotul meu. E timpul sa spun multumesc tuturor fanilor", a marturisit Elton John.

Cantaretul a continuat: "Nu spun ca nu voi mai crea, dar nu voi mai calatori. Am fost pe drumuri toata viata. Nu vreau sa le duc dorul (copiilor) li sa-mi duca dorul".

"Am decis in sfarsit ca viitorul meu se afla...", a publicat starul britanic miercuri, inaintea anuntului mult asteptat.

Rezidenta din Las Vegas a lui Sir Elton John va continua pana pe 19 mai. El va sustine doua reprezentatii in Georgia, in iunie si iulie.

La gala premiilor Grammy, care va avea loc duminica, starul britanic urmeaza sa interpreteze un duet cu Miley Cyrus. Marti, el a gazduit un concert care i-a fost dedicat la Madison Square Garden si la care au participat artisti ca Sam Smith, Chris Martin, John Legend si Keith Urban.

Reginald Kenneth Dwight, nascut pe 25 martie 1947, este cunoscut sub numele de scena Elton John. Este compozitor, cantaret si actor. Intr-o cariera de 55 de ani, a lansat 30 de albume de studio, care au fost vandute in peste 200 de milioane de exemplare.

Vocea lui, clasata initial ca tenor, a devenit pe parcursul anilor baritonala.

Din 1967, colaboreaza cu textierul Bernie Taupin. Maniera lor de lucru implica scrierea versurilor de catre Taupin si punerea lor pe muzica de Elton John. Cei doi nu lucreaza efectiv impreuna la aranjarea pieselor.

A primit o stea pe Hollywood Walk of Fame in 1995. In 1992, Elton John a fost inclus in Songwriter's Hall of Fame, iar doi ani mai tarziu, in Rock and Roll Hall of Fame, introducerea fiindu-i facuta de liderul trupei Guns N Roses, Axl Rose. In 1995, a primit titlul de Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, iar in 1998 a fost numit Cavaler de regina Elizabeth II pentru "serviciile aduse muzicii si pentru actiunile caritabile".

Intre artistii cu care Elton John a colaborat se numara Eric Clapton, John Lennon, Kiki Dee, George Michael si Stevie Wonder.

A castigat un premiu Oscar, in 1995, pentru "cel mai bun cantec original" - "Can You Feel the Love Tonight", din animatia ￯Lion King￯. Doua alte piese incluse in coloana sonora a filmului de animatie au fost nominalizate in acelasi an - ￯Hakuna matata￯ si ￯Circle of Life￯, compuse de John cu Tim Rice.

A fost nominalizat de 33 de ori la premiile Grammy, a obtinut cinci trofee si a primit unul onorific. In plus, Elton John detine si un premiu Tony, pentru musicalul "Aida", scris impreuna cu Tim Rice, bazat pe opera lui Giuseppe Verdi. Cel mai recent album de studio lansat de Elton John este "Wonderful Crazy Night" (2016).

Anul trecut, el a fost nevoit sa anuleze noua concerte in California si Las Vegas, din cauza unei probleme de sanatate - o infectie bacteriana pe care a contactat-o in turneul sud-american. Totusi, in 2017, el a sustinut 87 de concerte, in Europa si Australia, precum si in Las Vegas, unde avea o rezidenta cu show-ul "The Million Dollar Piano".

In prezent, lucreaza la musicalul bazat pe "The Devil Wears Prada", precum si la versiunea live-action a animatiei Disney "The Lion King" si la animatia "Sherlock Gnomes", produsa de propia companie.

In 1976, Elton John a recunoscut, intr-un interviu acordat revistei Rolling Stone, ca este bisexual, iar in 1988, dupa divortul de Renate Blauel, a spus ca se simte comfortabil sa fie homosexual. Din 2014, el este casatorit cu cineastul canadian David Furnish.

"Elton nu trebuie sa se opreasca niciodata din cantat", a declarat Furnish, saptamana trecuta, pentru Music Week.