Cantaretul Bruno Mars a castigat sapte trofee la cea de-a 60-a editie a galei premiilor Grammy, inclusiv la categoriile cel mai bun album al anului, cel mai bun cantec al anului si inregistrarea anului, relateaza News.ro.

Bruno Mars 24K MagicFoto: Captura YouTube

Gala a avut loc duminica seara in New York si a fost prezentata de James Corden.

"24K Magic" al lui Bruno Mars a fost desemnat albumul anului. Cantaretul i-a intrecut la aceasta categorie pe Childish Gambino ("Awaken, My Love!"), Jay-Z ("4:44"), Kendrick Lamar ("Damn") si Lorde (Melodrama).

"In primul rand ma adresez celorlalti nominalizati la aceasta categorie - Lorde, Kung Fu Kenny, Jay-Z, Gambino: Voi sunteti motivul pentru care eu imi petrec timpul in studio incercand sa dau tot ce pot, pentru ca stiu ca voi veti veni cu muzica si arta de cea mai inalta calitate. Va multumesc ca binecuvantati lumea cu muzica voastra", a spus Bruno Mars.

Cantaretul a dedicat acest premiu "eroilor sai", intre care se numara Babyface si Teddy Riley, care l-au ajutat la inceputul carierei sale muzicale.

"That's What I Like" si "24K Magic" ale artistului au castigat la categoriile cel mai bun cantec al anului si inregistrarea anului.

Bruno Mars a fost premiat si la categoriile cea mai buna interpretare R&B si cel mai bun cantec R&B, pentru "That's What I Like". Artistul a castigat si trofeul pentru cel mai bun album R&B, "24k Magic" - care a fost desemnat si cel mai bun album "Engineered Non-Classical)".

Pentru cea mai buna interpretare rap a fost premiat Kendrick Lamar, pentru melodia "Humble". Lamar si Rihanna au fost premiati si pentru cea mai buna interpretare rap/sung, pentru "Loyalty".

Kendrick Lamar a castigat si la categoria cea mai buna piesa rap, pentru "Humble", si la categoria cel mai bun album rap, pentru "Damn". Artistul a fost premiat si pentru cel mai bun videoclip muzical, cel pentru piesa "Humble".

Ed Sheeran a fost premiat la categoria cea mai buna interpretare solo a unei melodii pop, pentru piesa "Shape Of You". Cantaretul a fost premiat si la categoria cel mai bun album pop, pentru "÷Divide)".

Cea mai buna inregistrare dance a fost desemnata "Tonite", al LCD Soundsystem, iar cel mai bun album dance/electro a fost desemnat "3-D The Catalogue", semnat Kraftwerk.

Cel mai bun album pop traditional a fost desemnat "Tony Bennett Celebrates 90", produs de Dae Bennett.

Trofeul pentru cel mai bun album instrumental contemporan a fost adjudecat de "Prototype", semnat Jeff Lorber Fusion.

Pentru cea mai buna interpretare rock, trofeul a fost castigat de Leonard Cohen, pentru "You Want It Darker", iar cel mai bun cantec rock a fost desemnat "Run", al Foo Fighters. Cel mai bun album rock a fost "A Deeper Understanding", semnat The War On Drugs.

Cea mai buna interpretare metal a fost cea a piesei "Sultan's Curse" a trupei Mastodon.

Trupa The National a fost premiata pentru cel mai bun album alternative - "Sleep Well Beast".

Cel mai bun album urban contemporan a fost desemnat "Starboy", semnat The Weeknd.

Cel mai bun cantec country a fost desemnat "Broken Halos", al lui Chris Stapleton, iar cel mai bun album country a fost desemnat "From A Room: Volume 1", al aceluiasi artist.

Cecile McLorin Salvant a fost premiat la categoria cel mai bun album jazz vocal, pentru "Dreams And Daggers", iar cel mai bun album jazz instrumental a fost desemnat "Rebirth", lansat de Billy Childs. Cel mai bun album latin jazz a fost desemnat "Jazz Tango", lansat de Pablo Ziegler Trio.

Shakira a fost premiata pentru cel mai bun album latin pop - "El Dorado".

David Frost, care a lucrat, intre altii, cu Gabriela Martinez si Isabel Leonard, a fost numit producatorul anului.

La gala au cantat artisti precum Lady Gaga, Elton John, SZA si Rihanna.