DJ-ul suedez Avicii a murit la 28 de ani, a anunțat vineri impresarul său, potrivit AFP și Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Avicii, pe numele său real Tim Bergling, era unul dintre cei mai de succes DJ de muzică electronică din Europa.

"Cu profund regret, anunțăm decesul lui Tim Bergling, cunoscut și ca Avicii. A fost găsit mort în Muscat, Oman, vineri după-amiază, 20 aprilie", a precizat impresarul Diana Baron, într-o declarație remisă presei.

"Familia sa este devastată și cerem tuturor să le respecte viața privată în aceste momente dificile", se mai arată în declarație.

Nu a fost menționată nicio cauză a decesului, iar Baron a precizat că nu va mai fi difuzat niciun alt comunicat.

Avicii, cunoscut pentru hituri precum "Wake Me Up" și "Hey Brother", și-a surprins fanii în urmă cu doi ani anunțând că va renunța la turnee. El a precizat ulterior revistei Billboard că a luat această decizie din motive de sănătate.

"Scena nu a fost pentru mine. Nu mă refer la concerte și nici la muzică, ci erau mereu celelalte lucruri ce veneau la pachet care nu mi s-au potrivit niciodată", a explicat el pentru Billboard.

"Sunt o persoană mai degrabă introvertită în general. Mi-a fost mereu foarte greu. Cred că am adunat prea multă energie negativă", a mai adăugat el atunci.

De altfel, în ultimii ani, el nu și-a ascuns problemele de sănătate, cum ar fi pancreatita, din cauza consumului excesiv de alcool. În 2014, a trebuie să-și anuleze din spectacole pentru eliminarea vezicii biliare și a apendicelui.

Nu s-a oprit însă din făcut muzică, el lăsând un EP cu şase piese în august 2017.

DJ-ul suedez a câștigat mai multe premii în cadrul galelor American Music Awards, Billboard Music Awards și MTV Europe Music Awards. A colaborat de asemenea cu artiști cu stiluri diferite, precum Madonna, Coldplay sau David Guetta, și a urcat de două ori pe locul al treilea în clasamentul celor mai buni DJ din lume, în 2012 și 2013, potrivit revistei "DJ Magazine", de referință în materie.

Avicii a venit în România în 2015, la prima ediție a festivalului "Untold" din Cluj-Napoca, la concertul său asistând peste 60.000 de persoane.