Televiziunea Română a decis ca interpreta Roxen să reprezinte ţara noastră la concursul Eurovision de anul viitor, după ce ediţia 2020 a fost anulată.

EurovisionFoto: Eurovision.tv

Decizia a fost luată pornind de la prevederile regulamentului Eurovision cu privire la selecţiile naţionale şi în acord cu partenerul Global Records, informează News.ro.

Ţările participante la concurs au libertatea de a păstra reprezentantul desemnat pentru ediţia din acest an sau pot alege un alt artist. Regulile cu privire la melodia interpretată rămân aceleaşi, astfel încât piesa va trebui lansată public după data de 1 septembrie 2021.

Ce spune TVR-ul

„Televiziunea Română a aşteptat confirmarea oficială din partea organizatorilor cu privire la posibilitatea participării interpreţilor selectaţi pentru ediţia din acest an, a discutat cu partenerul Global Records şi a decis ca Roxen să rămână reprezentanta României la acest concurs pentru ediţia din 2021.

În aceste momente complexe, ne bucurăm să putem valoriza astfel investiţiile de resurse în organizarea Selecţiei Naţionale 2020 şi să respectăm, totodată, votul de încredere acordat deja lui Roxen.

Am certitudinea că Roxen poate impresiona Europa prin atitudine, voce şi prezenţă, chiar dacă piesa selectată nu a avut ocazia să o facă. Vom gasi alt cântec pe care să îl iubim sau nu, dar pe care să nu îl poată ignora nici un ascultător de muzică bună“, a transmis Liana Stanciu, şef al delegaţiei României la Eurovision Song Contest.

Roxen ar fi trebui să reprezinte România, în mai, la Rotterdam, cu piesa „Alcohol You”, compusă de Ionuţ Armas.

Organizatorii Eurovision Song Contest - EBU, NPO, NOS, AVROTROS şi oraşul Rotterdam - menţin dialogul cu privire la posibilitatea găzduirii concursului din 2021. De asemenea, continuă discuţiile cu privire lansarea unui CD oficial, care să includă toate piesele selectate pentru ediţia din 2020.

Eurovision Song Contest 2020 urma să aibă loc la Rotterdam, sub sloganul „Open Up”, cu semifinalele pe 12 şi 14 mai şi finala pe 16 mai. La ediţia cu numărul 65 a concursului, urmau să participe 41 de ţări.

Ediţia din acest an a Eurovision Song Contest a fost anulată de organizatori, pe 18 martie, în contextul pandemiei de coronavirus.

Aici poți asculta melodia "Alcohol You" interpretată de Roxen: