​Cântărețul rock Elton John va fi omagiat pe o monedă de aur de 1.000 de lire sterline, emisă de Royal Mint, care sărbătorește moștenirea sa muzicală, anunță BBC citat de Mediafax.

Moneda Elton JohnFoto: Royal Mint

Monetăria urmează să vândă monedele pe care sunt reprezentate ochelarii și pălăria de paie emblematice pentru Elton John, pentru a marca cariera de peste 50 de ani a acestuia.

„Este o onoare fabuloasă să fii recunoscut în acest fel”, a spus Sir Elton, adăugând că „ultimii ani au cuprins unele dintre cele mai memorabile momente ale carierei mele”.

Cele mai ieftine monede au o valoare nominală de 5 lire sterline și vor fi vândute cu 13 lire sterline, în timp ce o monedă de aur de un kilogram, cu o valoare nominală de 1.000 de lire sterline, are un preț de 68.865 de lire sterline.

O monedă unică va fi scoasă la licitație pentru a strânge fonduri pentru Trustul de Caritate Elton John.

Există o serie de alte ediții în aur, argint și metale neprețioase.

„Elton John este, fără îndoială, o legendă a muzicii britanice și este recunoscut ca unul dintre cei mai de succes cântăreți din generația sa", a spus Clare Maclennan de la Royal Mint.

În 2019, vedeta în vârstă de 73 de ani și-a publicat autobiografia și a beneficiat și de lansarea filmului Rocketman, în care rolul său a fost jucat de Taron Egerton.

Sir Elton a pornit într-un ultim turneu mondial - Farewell Yellow Brick Road - care a fost întrerupt de pandemie.

Trupa de rock Queen a fost prima sărbătorită din seria legendelor muzicale ale Royal Mint, cu o monedă emisă în ianuarie.

Citește și: