La cinci ani de la dispariţia lui Prince, explorarea seifului său cu comori continuă, iar lansarea unui album inedit, intitulat "Welcome 2 America", este programată în 30 iulie, a anunţat joi casa de discuri Sony Legacy Recordings, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Piesa de titlu a albumului este difuzată pe platformele de streaming începând de joi după-amiază. Pe această piesă, Prince poate fi auzit recitând şi cântând că America este "un tărâm al libertăţii (dar şi) un cămin pentru sclavi".

Albumul, care datează din 2010, este preluat din "The Vault", legendarul seif al celui supranumit "Puştiul din Minneapolis", de pe moşia sa, Paisley Park, unde se afla casa şi studioul de înregistrări care aparţineau artistului. O peşteră a fanteziilor, în care se află un număr nedeterminat de pepite (demo-uri, albume terminate sau neterminate, înregistrări live, colaborări şi altele).

Prince, care a murit în 21 aprilie 2016, la vârsta de 57 de ani, a menţinut vie legenda privind comorile sale ascunse, prin declaraţiile oferite presei. "N-am dat întotdeauna cel mai bun cântec caselor de discuri", a spus Prince în 2014 pentru revista Rolling Stone. "Sunt cântece în <> pe care nu le-a auzit nimeni niciodată... tone de material înregistrat în diferite perioade", a precizat el la acea vreme.

În ultimii doi ani, albumele de referinţă precum "1999" şi "Sign o' the Times" au fost reeditate (la Warner) în versiuni îmbogăţite cu numeroase copii inedite (aproximativ şaizeci în cazul "Sign o' the Times").

În ceea ce priveşte această noutate, canalul american CBS, care a ascultat în exclusivitate cele 12 piese incluse pe "Welcome 2 America", va dedica emisiunea ''60 minutes'' de duminică acestui album, notează AFP, conform Agerpres.