Fosta mare gimnastă Cătălina Ponor va fi cea care va prezenta punctajul acordat de juriul României la Eurovision 2021, conform anunțului Televiziunii Române.

HotNews.roFoto: Hotnews

Eurovision 2021 va debuta pe 18 mai, cu prima semifinală, la Rotterdam, când va concura şi reprezentanta României, cântăreaţa Roxen.

A doua semifinală e programată pentru 20 mai, iar finala, pentru 22 mai.

Fiecare dintre concurenţi va primi un punctaj adunat din notele juriului şi cele acordate de fani. La ediţia din acest an, punctajul acordat de juriul României va fi prezentat de Cătălina Ponor.

„Este o mare bucurie să susţin Romania din această postură inedită. Ştiu foarte bine ce înseamnă să îţi reprezinţi ţara într-o competiţie şi emoţiile pe care le trăieşti în acele momente. Sunt alături de Roxen, alături de România la Eurovision”, a transmis fosta campioană într-un comunicat remis News.ro.

Alături de România, alte 38 de țări participă la ediția din acest an a Eurovision, sub sloganul „Open Up”. Roxen, reprezentanta României la ediţia cu numărul 65 a concursului, va fi al 13-lea artist care va urca pe scena de la Rotterdam, în prima semifinală, pe 18 mai.

Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de Duncan Laurence, reprezentantul Regatului Ţărilor de Jos, cu piesa „Arcade”, în 2019. Ediţia 2020 a Eurovision Song Contest a fost reprogramată de organizatori, în contextul pandemiei de coronavirus.

Cătălina Ponor s-a retras acum 3 ani din gimnastică. De-a lungul carierei a câștigat 5 medalii olimpice pentru delegația României, iar trei dintre acestea sunt de aur (pe echipe, bârnă și sol). Și-a mai trecut în CV argintul (la sol) și bronzul (pe echipe) la JO Londra 2012.