Rapperul american Drakeo the Ruler a murit duminică după ce a fost înjunghiat în culise la un festival de muzica din Los Angeles, a anunţat agentul sau, Scott Jawson, citat de CNN și Agerpres.

Drakeo the Ruler avea 28 de aniFoto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pe numele său adevărat Darrell Caldwell, artistul în vârstă de 28 de ani urma să cânte în week-end la concertul „Once Upon a Time in LA”, alături de vedetele hip-hop Snoop Dogg, Ice Cube şi 50 Cent.

Incidentul care i-a provocat moartea a fost raportat sâmbătă la ora 20:40, a informat Los Angeles Times, citând un oficial al departamentului de pompieri al oraşului.

O persoană, a cărei identitate nu a fost dezvăluită iniţial, a fost transportată la spital în stare critică. Ulterior s-a anunţat că rapperul Darrell Caldwell este cel care a murit în urma rănilor suferite.

Live Nation, care a ajutat la organizarea festivalului, a închis evenimentul la scurt timp după ce incidentul a fost anunţat.

„A existat o altercaţie în culise”, a declarat promotorul evenimentului într-un comunicat, adăugând că „din respect pentru cei implicaţi şi în coordonare cu autorităţile locale, artiştii şi organizatorii s-a decis să nu se mai continue" spectacolele planificate.

Snoop Dogg a scris pe Twitter că se afla în cabina sa când a fost informat despre incident şi a decis să părăsească locul imediat.

„Sunt întristat de evenimentele de aseară de la festivalul „Once Upon a Time in LA”, a scris el. „Condoleanţe familiei şi apropiaţilor lui Drakeo the Ruler”, a adăugat Snoop Dog.

Istoria controversată a lui Drakeo the Ruler

Darrell Caldwell a devenit cunoscut în 2015 şi multe dintre melodiile sale au fost extrem de bine primite de critici. El a fost arestat în 2017 pentru posesie de arme şi în 2018 pentru omor în legatură cu moartea prin împuşcare a unui tânăr de 24 de ani.

El a executat câţiva ani de închisoare pentru această acuzaţie.

Rapperul a fost achitat în 2019, însă a fost inculpat pentru asociere cu bande criminale. A acceptat un acord cu justiţia şi a fost eliberat din închisoare în 2020.

Când se afla în închisoare, el a lansat albumul „Thank You for Using GTL”, cu referire la compania care controlează serviciile de telefonie din închisori. Drakeo înregistrase versurile melodiilor sale folosind aceste servicii.