O trupă ucraineană de punk a transformat celebrul hit „London Calling" al formației The Clash într-un imn al rezistenței din Ucraina, conform Reuters.

Kiev, dupa un bombardament rusescFoto: Aris Messinis / AFP / Profimedia Images

Trupa Beton, alcătuită din trei membri - un arhitect, un ortoped şi un antreprenor -, a înregistrat versiunea modificată a hitului The Clash din 1979 într-un studio din oraşul Liov, vestul Ucrainei.

Artiştii speră să strângă fonduri destinate operaţiunilor non-militare ale Free Ukraine Resistance Movement (FURM), a declarat un purtător de cuvânt al FURM, adăugând că trupa The Clash a fost de acord să doneze toate veniturile în baza dreptului de autor către departamentul de comunicare al mişcării.

„Kiev strigă către întreaga lume"

  • „Kiev strigă către întreaga lume... Renunţaţi la neutralitate, băieţi şi fete!'', spun versurile noii versiuni.

Videoclipul melodiei prezintă secvenţe cu dezastrul provocat de război în Ucraina.

  • „Mulţi muzicieni ucraineni se află acum pe câmpurile de luptă sau în apărarea teritorială. De data aceasta au schimbat chitarele pe arme.
  • Sperăm ca acest cântec să arate spiritul ucrainenilor şi felul în care combatem invazia ruşilor", a spus liderul trupei Beton, Andrii Jolob.

The Clash a fost una dintre cele mai importante trupe apărute pe scena punk britanică la sfârşitul anilor 1970 şi a devenit cunoscută pentru hituri pecum „Should I Stay or Should I Go" şi „Rock the Casbah".

„The Clash au fost una dintre sursele noastre de inspiraţie când ne-am îndrăgostit de punk-rock şi de muzică în general, este un stil lipsit de snobism şi pretenţiozitate, au un mesaj de transmis şi şi-au făcut auzite opiniile împotriva furiei oamenilor. London Calling sintetizează toate acestea şi suntem foarte fericiţi să putem folosi această melodie clasică emblematică şi să o transformăm în propriul imn, cu o nouă viaţă şi semnificaţie", a mai spus Jolob.