Trupa americană Aerosmith a anunţat un turneu de adio după mai mult de cinci decenii împreună, informează BBC și News.ro. Trupa este cunoscută pentru hituri precum „Dream On”, „Walk This Way” şi „I Don't Want To Miss A Thing”.

Trupa AerosmithFoto: Winslow Townson / AP / Profimedia

Luni, trupa Aerosmith a anunţat vestea „cutremurătoare” într-un videoclip plin de vedete, în care apar prieteni celebri, printre care Sir Ringo Starr, Dolly Parton şi Eminem.

„Pregătiţi-vă, veţi avea parte de cel mai bun spectacol din viaţa noastră”, a anunţat trupa.

Seria de 40 de concerte în America de Nord va începe în Philadelphia, pe 2 septembrie 2023, şi se va încheia pe 26 ianuarie 2024 la Montreal, cu un concert de Anul Nou în oraşul natal, Boston.

Însă până acum nu au fost anunţate date pentru Europa.

„Cred că era şi timpul”, a declarat chitaristul Joe Perry, în vârstă de 72 de ani, pentru agenția Associated Press.

„Este un fel de şansă de a sărbători cei 50 de ani de când suntem aici. Nu ştii niciodată cât timp va mai fi toată lumea sănătoasă pentru a face asta. A trecut ceva timp de când nu am mai făcut un turneu adevărat. Am făcut acel turneu în Vegas, care a fost grozav... A fost distractiv, dar (suntem) cam nerăbdători să ne întoarcem pe drumuri”, a spus el.

Într-o declaraţie pentru AP, Steven Tyler, în vârstă de 75 de ani, a spus: „Deschidem cutia Pandorei pentru ultima oară pentru a le prezenta fanilor noştri turneul Peace Out. Fiţi acolo sau fiţi atenţi, deoarece scoatem toate jucăriile din pod. Pregătiţi-vă”.

Aerosmith s-a format în Boston, Massachusetts, în 1970 şi a ajuns să vândă 150 de milioane de discuri în întreaga lume, precum şi să câştige patru premii Grammy.

Trupa a fost inclusă în Rock & Roll Hall Of Fame în 2001, în acelaşi an în care a cântat la spectacolul din pauza Super Bowl.

Trupa îi are în componenţă pe Steven Tyler (voce, chitară), Joe Perry (chitară), Tom Hamilton (bas), Joey Kramer (baterie) şi Brad Whitford (chitară).