Universal Music a anunţat joi că a suspendat activităţile de marketing şi de promovare ale trupei germane de rock metal Rammstein, în urma unui val de acuzaţii de agresiune sexuală formulate la adresa liderului acesteia, informează AFP și Agerpres.

RammsteinFoto: IMAGO / Imago Stock and People / Profimedia Images

„Acuzaţiile împotriva lui Till Lindemann ne-au şocat. Avem cel mai mare respect pentru femeile care au vorbit cu atâta curaj în public despre această chestiune”, a declarat casa de discuri într-un comunicat.

„Am suspendat toate activităţile de marketing şi de promovare a înregistrărilor trupei deocamdată”, a adăugat aceasta.

Mai multe femei au afirmat recent că au fost drogate şi încurajate să întreţină relaţii sexuale cu Lindemann, în vârstă de 60 de ani, la petrecerile organizate după concertele trupei. Justiţia germană a deschis o anchetă.

Lindemann a negat acuzaţiile, iar avocaţii săi le-au descris ca fiind „fără excepţie, neadevărate”.

Inclusiv guvernul german a exprimat o poziție privind scandalul în care este implicat solistul Rammstein

Ministrul german al Culturii, Claudia Roth, a declarat joi că ancheta asupra lui Lindemann „subliniază faptul că aceste acuzaţii trebuie să fie luate în serios”.

Într-un interviu acordat cotidianului berlinez Tagesspiegel, Roth a cerut organizatorilor de concerte să ia măsuri pentru a asigura siguranţa fanilor.

„Aceste acuzaţii arată încă o dată cât de urgent este să se stabilească un cod de conduită pentru industria muzicală şi pentru industria culturală în general”, a declarat aceasta.

Scandalul a izbucnit atunci când o tânără irlandeză a afirmat pe reţelele de socializare că a fost drogată şi abordată de Lindemann la o petrecere în culise după un concert la Vilnius. De atunci, mai multe mărturii similare au fost postate pe Twitter, Instagram şi YouTube.

Revolta provocată de aceste acuzaţii a dus la anularea tuturor petrecerilor organizate după concertele Rammstein de la Munchen (Germania) săptămâna trecută. De asemenea, vor fi anulate petrecerile de după spectacol la concertele trupei de la Berlin din luna iulie.