Solistul trupei rock britanice The Rolling Stones, Mick Jagger, împlinește miercuri 80 de ani și își va sărbători ziua cu o petrecere care va avea loc în Londra, potrivit tabloidelor britanice.

Mick JaggerFoto: zz/Raoul Gatchalian/STAR MAX/IPx / AP / Profimedia

Mick Jagger, considerat „băiatul rău” al muzicii rock impresioneză și la 80 de ani mulţimile de spectatori cu mişcările sale scenice pline de energie, scrie AFP.

Alături de The Rolling Stones, artistul britanic a susţinut recent un turneu în Europa pentru a sărbători 6 decenii de carieră a trupei, notează Agerpres.

Astăzi, Jagger este unul dintre cele mai bogate staruri rock din lume, cu o avere netă de peste 500 de milioane de dolari, parcurgând un drum lung de la rebelul din 1965 când el și colegii săi de trupă Keith Richards și Bill Wyman au fost amendați pentru că au urinat pe peretele unei benzinării din Londra până în 2003 când a fost recompensat cu titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic de către prințul Charles.

Turneul s-a încheiat anul trecut cu o serie de concerte susţinute în premieră fără toboşarul Charlie Watts, decedat în 2021.

Deşi este în continuare în plină formă, Mick Jagger a suferit totuşi o operaţie pe cord în 2019. Un regim bazat pe yoga, sucuri de ierburi, fructe şi vitamine l-a ajutat să îşi păstreze silueta zveltă şi forma fizică.

Datorită unor piese precum „Jumpin Jack Flash”, „Gimme Shelter”, „Sympathy for the Devil” şi „Not Fade Away”, trupa The Rolling Stones a contribuit la revoluţia culturală din anii 1960 în Regatul Unit.

A renunțat la finanțe pentru muzică

Michael Philip Jagger s-a născut pe 26 iulie 1943 într-o familie obişnuită din clasa de mijloc din Dartford. Fiu al unei coafeze şi al unui profesor de educaţie fizică, el nu părea deloc predestinat unei cariere în muzică.

Înscris în 1961 la prestigioasa London School of Economics, a renunţat foarte repede la cursurile de finanţe - care i-au ascuţit totuşi simţul afacerilor - şi a devenit pasionat de muzica rhythm & blues interpretată de Chuck Berry.

A început să cânte alături de prietenul său din copilărie Keith Richards în 1960 şi a înfiinţat în 1962 grupul The Rollin' Stones, care a devenit The Rolling Stones în 1963, alături de Bill Wyman şi Charlie Watts.

The Rolling Stones, rivala The Beatles

În 1965, trupa britanică a lansat cântecul „Satisfaction”, care i-a propulsat pe Mick Jagger şi colegii lui pe culmile gloriei, ajutându-i să dobândească notorietatea membrilor grupului The Beatles şi făcându-i să devină, împotriva dorinţelor lor, rivalii acestora, imaginea lor de „băieţi răi” opunându-se constant celei de „băieţi buni” a celebrilor ”Fab Four”, graţie unui marketing savant orchestrat.

Trupa The Rolling Stones a devenit apoi la fel de celebră pentru escapadele ei de pe scenă şi din afara acesteia, generate de consumul de droguri şi o viaţă sexuală tumultuoasă.

Artistul britanic are din 2014 o relaţie cu coregrafa şi balerina americană Melanie Hamrick, care a anunţat că era însărcinată în iulie 2016.

Celebrul rocker a devenit atunci tată pentru a opta oară. El avea deja şapte copii din patru relaţii precedente.