Fostul chitarist al trupei Dire Straits, Jack Sonni, care figurează pe albumul „Brothers In Arms”, a murit la vârsta de 68 de ani, conform DPA/PA Media.

Dire Straits, in formula cu chitaristul Jack SonniFoto: Andre Csillag / Shutterstock Editorial / Profimedia

„Iubitul nostru Jack a lăsat un gol în inima şi sufletul nostru... ne vei lipsi foarte mult, tu eşti pentru totdeauna cu noi”, a scris pe reţelele de socializare un grup creat de muzicieni care au înregistrat cu celebra formaţie rock britanică.

Sonni a fost uneori supranumit cu afecţiune „celălalt chitarist din Dire Straits”, trupă fondată de Mark şi David Knopfler, John Illsley şi Pick Withers în 1977.

Site-ul lui Sonni îl descrie pe acesta drept „un scriitor, muzician, povestitor nomad, tată şi bunic care a luat în serios realitatea în lecţia greu învăţată că viaţa este scurtă”.

El „a îmbrăţişat o filosofie de a trăi bine şi de a trăi acum, în misiunea lui de a crea momente memorabile cu prietenii şi familia”, se adaugă pe site-ul muzicianului.

Chitaristul a cântat pe albumul "Brothers In Arms" al trupei Dire Straits şi în turneul de promovare a discului.

De asemenea, Sonni a făcut parte dintr-un grup numit DSL Legacy, creat de foşti muzicieni care au cântat şi înregistrat cu Dire Straits de-a lungul anilor. (Sursa: Agerpres)