Cântărețul Smiley a lansat joi piesa „Oameni'', o piesă-manifest despre toţi oamenii și rolul lor în viața noastră, într-un moment în care lumea este preocupată de aparențe și mesajele pline de ură au acaparat rețelele de socializare. Videoclipul melodiei este primul din România filmat în decorul celebrei serii la nivel mondial „Wednesday" și reprezintă o premieră pentru piața de la noi, fiind realizat cu o cameră de filmat de superviteză.

SmileyFoto: Inquam Photos / Simion Sebastian Tataru

„Am scris o piesă despre oamenii din viaţa noastră pe care parcă nu-i vedem, deşi ei contează atât de mult pentru bunul mers al lucrurilor din vieţile noastre şi fără de care lumea chiar nu ar mai fi la fel. Am făcut piesa în timpul unei tabere de creaţie muzicală din februarie şi îmi doresc mult să o lansez acum, când mi se pare un moment atât de potrivit pentru a ne opri din goana zilnică, din pititul pe după ecrane, din judecăţile de valoare care curg în cascadă, din ura care a luat locul iubirii cu tot felul de scuze, din neglijenţa pentru esenţă şi preocuparea pentru aparenţă", a declarat Smiley citat într-un comunicat Hahaha Production, citat de Agerpres.

„Piesa asta este despre TINE, despre MINE, despre NOI toți. Este despre și cu OAMENI. Ascult-o și întreabă-te: ce-ar fi lumea fără fiecare dintre noi?”, a fost mesajul lui Smiley care însoțește noul videoclip pe pagina sa de Facebook.

În acelaşi timp cu melodia a fost lansat şi videoclipul piesei, regizat de Iulian Moga, o premieră absolută pentru piaţa de video din România, pentru că a fost filmat în exact 4,8 secunde cu o cameră de filmat de superviteză, precizează sursa citată.

„Clipul este fantastic, a ieşit senzaţional. Felul în care este filmat, adică în doar câteva secunde, dar atât de pline, de muncite, de încărcate de pregătiri, de dinamică, este de fapt fix ca metafora şi mesajul întregii piese. Într-o frântură de goană pe stradă de câteva secunde se ascund de fapt sute de chipuri pe lângă care trecem nepăsători, cu ochii în jos, preocupaţi doar de noi şi care ne fac prin contribuţia lor drumul bun şi normal. Către ei trebuie să ridicăm privirea, să zâmbim, să salutăm, să mulţumim, să îi facem pe toţi, dar de fapt pe fiecare în parte, să conteze şi în ochii noştri, nu numai în tabele cu cifre şi rezultate sau în evidenţele reci ale unor superiori", spune Smiley despre videoclip.

Videoclipul este primul din România filmat în decorul celebrei serii la nivel mondial „Wednesday", alături de Alexandra Căplescu, una din artistele care au dublat-o pe Wednesday Addams în film, dar şi de actorul Alex Bogdan.

Muzica şi producţia sunt semnate de Smiley şi Lucian Nagy, iar versurile sunt compuse de Smiley şi Vlad Cireşan.