„Teresa & Maria”, o melodie controversată cântată de Alyona Alyona şi Jerry Heil care conţine referiri la Fecioara Maria şi la Maica Tereza, va reprezenta Ucraina la concursul Eurovision, relatează News.ro.

Jerry Heil si Alyona AlyonaFoto: Ukrinform / ddp USA / Profimedia

„Suntem credincioşi”, au declarat Alyona Alyona şi Jerry Heil într-un interviu, ca răspuns la criticii care le-au acuzat că exploatează imaginea Maicii Tereza.

„Ele sunt simboluri ale carităţii şi purităţii spirituale. Cântecul este despre asta (...) Nimeni nu se naşte sfânt. Am ajuns aici ca fiinţe umane, aşa că ceea ce devenim este responsabilitatea noastră”, au spus ele într-un alt interviu.

„Regulile jocului de astăzi se referă la asumarea responsabilităţii. Dacă vreţi schimbare, deveniţi schimbare”, au mai declarat cântărețele.

Ucraina a câștigat concursul Eurovision în 2022 în urma unui scandal uriaș

Finala Eurovision va avea loc la 11 mai la Malmö, în Suedia. Ţara scandinavă a câştigat concursul de anul trecut datorită melodiei „Tatto” a lui Loreen.

Ediția din 2022 a Eurovision a fost câștigată de Ucraina, reprezentată de trupa Kalush Orchestra cu piesa „Stefania” ce a amestecat hip-hop-ul și muzică tradițională pe versuri scrise înainte de începerea invaziei rusești și care au rezonat puternic cu evenimentele actuale din țara condusă de președintele Volodimir Zelenski.

Însă concursul Eurovision a fost marcat de controverse puternice în urmă cu doi ani, după ce juriile din șase țări, printre care și România, au fost eliminate din calculul notelor finale de către organizatorul concursului - Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU).

TVR a anunțat la sfârșitul lunii ianuarie că România nu va participa la ediția de anul acesta a Eurovision, televiziunea publică invocând „constrângerile financiare” cu care se confruntă.

Anul trecut România, reprezentată de Theodor Andrei cu piesa „D.G.T. (Off and on)”, nu a reușit să se califice în finala Eurovision.