Cântăreața de trap Erika Isac a stârnit o furtună pe rețelele de socializare odată cu lansarea piesei cu versuri licențioase „Macarena”, o adaptare a hitului care a făcut furori în anii '90.

Erika IsacFoto: Captură video

Erika, în vârstă de 23 de ani, a lansat o melodie-manifest în care folosește un limbaj explicit pentru a vorbi despre stereotipurile legate de femeie din societatea românească, cât și despre violența la care sunt supuse.

„Dacă nu erau bărbații, cine vă proteja?/ Să ne protejeze de cine?".

Videoclipul care însoțește piesa „Macarena” a ajuns pe locul trei în Trending pe Youtube și a fost vizualizat de pest 760.000 de ori în doar două zile.

„Cum să vorbești urât, Erika, ești domnișoară! / Ia-te-n gură cu mine ca să vezi cât sunt de doamnă!”

„Am scris piesa asta ca să fie mai mult înțeleasă decât ascultată”, a spus Erika.

Femeile apreciază curajul artistei, mai ales că abordează un subiect sensibil pentru tinerele care nu se simt în siguranță în România.

  • „Cred că este singură cântăreața din România care a spus realitatea prin versuri.”
  • „În sfârșit o piesă despre altceva, în care nu plânge nimeni după fostul/fosta.”
  • „ Mamaaaaa....jur că nu am cuvinte! Un subiect de când lumea și pământul și valabil pt orice colț al lumii. Numai o femeie știe cum e să îți fie frică să ieși la o întâlnire și să aimti nevoia să dai locație prietenelor. E bine că măcar azi există opțiunea asta pt fete, acum 20 de ani (când ieșeam eu la date-uri) te duceai cu doamne ajută înainte. Îți dădeai punct de întâlnire în parc cu multă lume...și mergeai singură acasă că să u știe totuși unde stai până nu te convingeai că e ok băiatul.”
  • „O piesă despre adevăratele probleme despre care puțînă lume vorbește!”
  • „N-aș fi crezut vreodată că o să fiu fan al unei interprete de trap. Genial!”

Pe de altă parte, cântăreața de trap deranjează bărbații cu versurile vulgare și nu numai.

  • „Singurul lucru deranjant este că și copii au acces la mizeria asta. Păcat. Și nu este vină artistului. Este vină platformei. Dar în același timp, și artistul alege ce și unde postează. Până să ne protejăm unul pe celălalt, femeie-bărbat, ce facem să protejăm copii? Deja știu că o să săriți că sunt frustrat... Dar ați vrea, dacă aveți, să vadă copii voștri chestia asta? Sau să audă versurile astea? Cum putem noi să ferim copii de mesajul asta? Aveți vreuna dintre voi vreo soluție? Nu cred. Ce valori!!!! Bravo România. Nu știm decât să preluăm tot ce este negativ în vest.”
  • „Dacă nu existau bărbații nu existau nici femeile, din punct de vedere biologic. Gata, the rant moment was nice, bărbații sunt toți porci misogini violatori, but it's time to stop. Le mai văd pe unele supărate prin comentarii, pe aici, dar bine pisi, înafara de să stai pe banii lu' bărbată-tu că alt skill în viață decât să cheltui banii altuia nu ai, mai poți face? Sau asta îți e max peaked skill level?”
  • „Să vă protejeze de câinii de pe stradă, de viituri, de animalele sălbatice, de până de la mașina, de lipsa voastră de orientare, de prea multe altele și prea puțîn de alți bărbați. Plus că, dacă nu erau bărbații ajungeați să vă sfâșiați între voi. Exact în pwla mea!”
  • „Mie scârbă, greață de ce vad pe internet in ziua de azi.”

Alții o injurau direct.

Cine este Erika Isac

Erika Isac a fost finalistă a primului sezon One True Singer, potivit Virgin Radio.

Are o experință de șapte ani în industria muzicală și a participat de-a lungul timpului la mai multe talent show-uri.

În 2023, Erika a lansat pentru soundtrack-ul oficial al filmului ,,Haita de acțiune”, piesa „Ferrari”, alături de Berechet, și piesa ,,Vine Poliția”.

Artista a făcut senzație și cu piesa ,,Tupeista”, care a urcat rapid în trending-ul YouTube datorită videoclipului și a mesajului controversat.